MENÜ

Amatörde yenmez!

Abone Ol Google News

Karius’un yediği amatör takım kalecisinin yemeyeceği golle Beşiktaş için zor maç çok zor maç seviyesine geldi maçın başında. Topla çok oynamasına rağmen Sivasspor’un dar alana çektiği oyunda pozisyon bulma konusuna çare bulamayan Beşiktaş, Burak Yılmaz’ı savunma arkasına kaçırmayı denedi. Atiba’nın yaptığı hücum pres ve N’Koudou ile kazanılan frikik gol için neredeyse ilk yarıdaki en ciddi fırsattı. Burak-Ljajic ortaklığı ile gelen gol maça denge getirse de boş alan bulduğunda değerlendirme konusunda ligin en başarılı takımı Sivasspor ağır Beşiktaş savunmasına cezayı bu kez Yatabare ile kesti. 2. yarı daha da hareketli başladı. Avcı’nın Diaby hamlesi, Uğur’un kırmızı kartı da gelince Beşiktaş için maçı çevirme şansı ayağına geldi. Ancak Sivasspor’un stoperlerinin ve Samassa’nın iyi iş çıkarması Umut Nayir hamlesi ile risk Beşiktaş’a maçı çevirme şansı vermedi. Sonuçta Sivasspor oyun disiplinine sadık kalarak İstanbul’dan mutlu dönmeyi başardı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Anlatsana biraz neden Karius? Eğer elinde potansiyeli yüksek genç bir kaleci varsa Karius için yedek bekletmeye değmez. Elinde genç bir kaleci yoksa neden Karius’u yedekleyebilecek bir 2. kaleci alınmamış bu da ayrı bir merak konusu.

Haberin Devamı

Maçın starı

Beşiktaş’ın bizde olmaz diye kiralık verdiği sol bek ya da sol stoper Fatih Aksoy, Çalımbay’ın o’nu defansif orta saha oynatmaya başlaması ile her geçen gün üstüne koymaya devam ediyor. Savunma başarısının yanında Yatabare’ye yaptığı harika asist ile maça damgasını vuran oyuncuydu.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın kadro kalitesi tartışılır mı bilmem ama Beşiktaş kadrosunun yarısı kadar kaliteli olmamasına rağmen futbolda yardımlaşmanın, koşu temposunun ve ezbere oynadığı oyunun karşılığını alan Sivasspor oyun kalitesi anlamında ders verdi.

Kısa mesaj

Beşiktaş’ta ayakta kalan oyuncuların başında yine Gökhan Gönül vardı.

YORUM YAZ