MENÜ

Akhisar istedi ve kazandı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe ligde yakaladığı galibiyet serisininde özgüveni ile topa hakim olarak başladı, Akhisar ise topu bilinçli olarak rakibine bırakıp çabuk kaleye gitme ve duran top özelliğine güvenerek benimsediği oyunuyla karşılık verdi. İki takımda tempolu oyununun karşılığını bulduğu pozisyonlarla aldı.

Ancak kaleci Fatih Josef ve Soldado’ya geçit vermezken, Miguel Lopes defansdan dönen topa enfes vurup takımını soyunma odasına önde götüren golü attı. Telafisi olmayan maçta ilk hamle Aykut Kocaman’dan geldi. Fernandao ile çift santrfora dönüp etkisiz Alper’i kenara aldı. Bu hamle özellikle Şener’in iyi oynadığı Fenerbahçe’de karşılığını vermesine rağmen oyun disiplinine sadık kalan Akhisar kalabalık ama dalgın savunmaya bir ceza daha kesip Sissoko ile tekrar öne geçti.

Maçın kırılma anlarında Fernandao ile golleri kaçıran Fenerbahçe’ye Barbosa son darbeyi vurarak maçı bitirdi. Ve sonuçta maçı daha fazla isteyen, özel oyuncuları Seleznov olmamasına rağmen potansiyellerine göre haddini bilerek ancak çok isteyerek oynayan Akhisar kupayı kazanmayı başararak tarihinin en önemli başarısını elde etti.

Gecenin sorusu

Fenerbahçe kupayı neden kaybetti? Özellikle böyle maçlarda ön plana çıkması beklenen Soldado, Aatif, Giuliano ve Alper gibi oyuncuların tamamının kötü oynaması kupanın kaybedilmesindeki en önemli etken oldu.

Maçın starı

Bu unvanı bir kişiye vermek haksızlık olur. Muğdat, Sissoko, Mustafa Yumlu, Fatih ve Lopes Akhisar’da, Şener ise Fenerbahçe’de maçın en iyisi oldular.

Maçın olayı

Okan Buruk ligde puan dahi vermediği Fenerbahçe’ye karşı kupada da şans tanımayarak rakibine karşı bu üstünlüğü yakalayan tek teknik direktör oldu.

Kısa mesaj

Bu kupayı Galatasaray ve Fenerbahçe’yi eleyen Akhisar genel performansıyla en çok hak eden takımdı.

YORUM YAZ