MENÜ

Advocaat'ın niyeti olmasa da...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı Fenerbahçe için tam bir hayal kırıklığıydı. 2 stoper, 3 de defasif orta saha ile oynamasına rağmen 3 de göbekten delindiler. Magaye’nin Skrtel ve Neustadter’e karşı oynadığı ilk devre Kjaer’in Fenerbahçe için ne kadar önemli bir futbolcu olduğu ortaya çıktı. Hücumda ise top Lens’in ayağına gelmeden Fenerbahçe rakip kaleye gidemedi. Orta sahadaki pas trafiğinin topa öne oynama özelliği olmayışından, üç oyuncudan dolayı sekteye uğraması ve Fernandao’nun topu önde tutaması Fenerbahçe’yi hücumda etkisiz bıraktı. Yine de duran toptan attıkları golde Lens’le beraber sakatlanan kadar takımın en iyisi olan Mehmet Topal’ın bireyselliği vardı. Advocaat’ın müdahale etmeye niyeti olmasa da Topal’ın sakatlığı Fenerbahçe’de hücumcu bir değişikliğe neden oldu.

Lens en iyisiydi

Karavaev’in oyuna girmesi, Aatif’ın on numaraya geçmesi, Sarı-Lacivertliler adına saha içerisinde olumlu bir etki yaratmadı. Karavaev iyi bir oyuncu olabilir, fakat arkadaşlarıyla birlikte oynama pratiği olmadığından Alper Potuk yada Salih Uçan çok daha iyi hamleler olabilirdi. Advocaat’ın risk almaya karar vermesi ise ancak Aatif’ın yuhalanmasından sonra oldu. Salih ve Van Persie’nin oyuna girmesiyle 80 dakika pozisyon bulamayan Fenerbahçe, son 10 dakikada 4-5 kez Itandje’la burun buruna geldi. Son 15 dakika oyunuyla Itandje maçın kahramanı olurken, Fenerbahçe tarafından goller duran toptan gelmiş olmasına rağmen, Lens takımını sürekli rakip kaleye bireysel çabasıyla götürerek sahanın en iyisi oldu.

Kamp Adana’ya yaramış

Adanaspor’da ise Koman, Renan, Magaye ve Didi kapasitelerinin çok üzerlerinde oynadılar. Devre arası kampının, Adanaspor’a çok şey kattığı ortadayken, Fenerbahçe tarafında olumlu bir görüntü yoktu.

YORUM YAZ