MENÜ

Aboubakar damga vurur

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kiev maçı sonrasında havalimanında yapılan karşılama, Beşiktaş futbolcuların üzerinde olumlu bir etki yaratmıştı. Bu akşamki mücadelenin dolu tribünler önünde oynanacak olması Kartal’ı pozitif etkiler. Bursa maçında Beşiktaş’tan ön plana çıkmasını beklediğim oyuncu, Aboubakar... Kamerunlu futbolcu, Kiev mücadelesinde gördüğü gereksiz kartın psikolojisiyle çıkacağı karşılaşmada takımı adına fark yaratabilir. Devre arasında ilk transfer stopere olmalı. Çünkü Tosic ve Rhodolfo, Marcelo’nun partneri olma konusunda çok da başarılı olamadılar. Aboubakar’ın Afrika Kupası’ndaki durumuna göre bitirici bir santrfor da alınabilir.

Şampiyonlar Ligi’nden havlu atılmasının yarattığı psikolojik yıkım, Beşiktaş’ın Bursaspor maçını da etkiler mi?

Bu biraz da taraftarın tepkisine bağlı. Kiev maçı sonrasında özellikle havalimanında yapılan karşılama, Beşiktaş futbolcuların üzerinde olumlu bir etki yaratmıştı. Bu desteği göz önünde bulundurursak bu akşamki mücadelenin dolu tribünler önünde oynanacak olması Kartal’ı pozitif etkiler. Önceki maçlarda Vodafone Arena’da taraftar desteğini arkasına alan Beşiktaş’ın çok zor maçları zor skorlardan çevirdiği bir gerçek.

Teknik direktör Şenol Güneş’in Kiev maçı sonrasındaki kadro değişimi takımın oyununu nasıl etkiler?

Muhtemel 11’ler üzerinden 4 oyunculuk rotasyonun Beşiktaş adına olumlu getirisi olacaktır. Fakat Beşiktaş şimdiye kadar 10 numara pozisyonunda yani Sosa’dan sonra kimi tercih ederse etsin istikrarlı bir performans alamadı. Talisca dönmeden orta sahadan skora yönelik çok fazla verim alabileceği bir 10 numaraya da sahip değiller. Bu yüzden Güneş, Cenk- Aboubakar ikilisini klasik bir 4-4-2’nin çift santrforu gibi kullanabilir.

Vodafone Arena’da bu akşam oynanacak Bursa karşılaşmasında Beşiktaş takımında ön plana çıkan futbolcu kim olur?

Bu tip maçlarda sezonun genel anlamda en formda oyuncusu Quaresma’nın olmayışını tolere etmek çok mümkün değil. Kerim’den başka Quaresma’yla benzer özellikleri taşıyan futbolcusu yok Beşiktaş’ın. Bu akşam ön plana çıkmasını beklediğim oyuncu, Kiev’de gördüğü gereksiz kart sebebiyle eleştirilen Aboubakar... Kamerunlu futbolcu, bu maçın psikolojisiyle çıkacağı karşılaşmada takımı adına ön plana çıkan isim olabilir.

Ara transfer döneminde Beşiktaş Yönetimi, takımın hangi bölgelerine takviyeler yapmalı?

Bana göre Beşiktaş takımının devre arasında yapması gereken ilk transfer stoper mevkiine olmalı. Çünkü Tosic ve sakatlıktan sonra tam olarak hazır olmayan Rhodolfo, bugüne kadar Marcelo’nun partneri olma konusunda çok da başarılı olamadılar. Aboubakar’ın Afrika Kupası’ndaki durumuna göre ekonomi de el verirse bitirici bir santrfor Şenol hocanın UEFA Kupası ve Süper Lig’deki hedefleri konusunda elini güçlendirebilir.



YORUM YAZ