MENÜ

90'dan sonra samba!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Grubundaki ilk maçında İsviçre ile 1-1 berabere kalan Brezilya, Kosta Rika karşısında galibiyete 90+1’de Coutinho’nun, 90+7’de de Neymar’ın attığı gollerle ulaştı. Sambacılar, Dünya Kupası tarihinde ilk kez uzatmalarda iki gol birden attı.

D Grubu’nda Kosta Rika’nın tatlı sert ve yakın savunması Brezilya’nın ilk yarıda özellikle hücumda organize olmasını engellerken Neymar’ın çabalarına rağmen Willian’ın hiç katkı vermemesi de ilk 45 dakikada kısırlığın bir diğer sebebiydi.

Hücum etmek için acele etmeyen Kosta Rika ve sabırlı oynamayı tercih eden Brezilya sadece 1’er pozisyon bulmalarına rağmen kaleyi bulamayarak gittiler soyunma odasına.

2. yarıya da Willian-Douglas Costa değişikliği ve vitesi yükselterek geldiler. 15 dakika içerisinde yakaladıkları 4-5 pozisyondan gol çıkaramamaları ise biraz şanssızlık, biraz Kosta Rika savunmasının çabası sayesinde oldu.

Kosta Rika kupaya nokta koydu...

İyi oynamasına rağmen Neymar’ın son vuruşlardaki başarısızlığı bir diğer etkendi. İyi oyuna rağmen gol için Firmino hamlesi ve Coutinho’nun son 90+1’deki dokunuşunu beklemek zorunda kaldılar.. Ve sonuçta oynadıkları oyunla hakettikleri galibiyeti alarak hem maçı kazandılar hem de özgüvenlerini tazelediler.

Kosta Rika ise bu sonuçla kupaya veda etti.

Maçın sorusu

Brezilya bu oyununu devam ettirebilir mi? Özellikle 2. yarıyı müthiş oynayan Brezilya aynı zamanda işin savunma kısmını da mükemmel yaptığı bir maç oynadı. İlk maça göre çok daha iyilerdi.

Maçın starı

Son vuruşlarda maç boyunca sıkıntı yaşamasına rağmen sürekli sorumluluk alan, arkadaşları ile yardımlaşacağı zamanları doğru seçen ve son dakikada attığı golle maça noktayı koyan Neymar.

Maçın olayı

VAR teknolojisi yine bir hakem hatasını düzelterek doğru bir kararla penaltıyı iptal ettirdi. Eğer biz de bu şekilde uygulayabilirsek, büyük ölçüde hakem hatalarının azalmasını sağlayabiliriz.

Kısa mesaj

Neymar’ın maç sonu döktüğü gözyaşları, üzerindeki baskının ne kadar büyük olduğunun da bir ispatı gibiydi.

YORUM YAZ