MENÜ

20 dakikada cezayı kesti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ın ligde hedefini erken tutturmuş, konsantrasyonu ve mücadele gücü düşük Akhisar’a daha ilk 20 dakikada cezayı kesmesi maçın da stressiz geçmesi demekti. Süper Lig’de topa hakimken boş oyuncuyu en çabuk bulan takımlardan Beşiktaş bu özelliğini ortaya koyarken Oğuzhan ve Tolgay gibi oyun kurucuları kulübede olmasına rağmen pozisyona girmekte de zorlanmadılar. Akhisar’ın ise hayat belirtisi gösterdikleri 10 dakikada buldukları fırsatlar Fabri’ye kurban gitti. 2. yarı ise sırasıyla Babel’in kopya golü, Beşiktaş’ın rahat pozisyon bulduğu, Akhisar’ın da fırsatları kolayca harcaması şeklinde geçti. Sonuçta Beşiktaş güle oynaya bir deplasman galibiyeti alarak maç fazlasıyla da olsa İstanbul’a lider döndü.

Gecenin sorusu

Beşiktaş bu performansı sezon sonuna kadar sürdürebilir mi? İstanbul dışında sadece Osmanlı maçı olan Beşiktaş kalan fikstürde Galatasaray maçı hariç tüm maçları rahat kazanabilir.

Maçın starı

Genelde Şenol Güneş’in elinin değdiği santrforlardan bahsederdik. Ancak bu sezon aynı etkiyi adeta yeniden doğan ve sezonun en istikrarlısı Babel’de yaşıyoruz. Babel hem Akhisar maçının hem de sezonun yıldızlarından.

Maçın olayı

Caner ve Adriano’nun geriden oyunu organize etmeleri orta sahada Oğuzhan ve Tolgay’ın olmamasına rağmen pas trafiğinde hiçbir sıkıntı hissettirmedi.

Kısa mesaj

Medel sezon boyu ceza sahası önüne gelmeyen ofansif orta saha oyuncularına göre 2 haftadır çok daha fazla hücum katkısı veriyor.

YORUM YAZ