MENÜ

10 dakikalık rüzgar

Abone Ol Google News

Henüz ne kadroyu ne de oyunu oturtamamış Galatasaray ilk 10 dakikadan sonra Göztepe'ye karşı oyun üstünlüğünü almakta zorlandı. İrfan Can'ın büyük hatası ve Halil'in kaçırdığı fırsat dışında bir pozisyon bulamazken, Luyindama'nın kaptırdığı topta Halil'in asistini değerlendiren Ndiaye'nin golüyle de geri düştü. Bu kısır görüntü Fatih Terim'i hamleye itti. Fakat Galatasaray'ın vites artırmasını sağlayan detay değişikliklerden ziyade İrfan Can'ın inanılmaz hatası oldu. Halil'in golü ile kendine gelen Galatasaray, Morutan'ın golü ve 10 dakikalık rüzgarla tabelayı lehine çevirmeyi başardı. Zor bir dönemden geçerken kazanmak kadar bu takımın ileriye dönük yatırımlarından Morutan'ın performansı da gecenin kazanımlarının başında gelirken, Galatasaray için şampiyonluk yolu bu oyundan daha fazlasını isteyeceği de netti.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Galatasaray'ın eksikleri neler? Henüz takımın iskeletinin netleşmemesi ve bu iskeleti belli olacak kadronun maç sayısının artması iyi futbol için olmazsa olmaz detay.

Haberin Devamı

Maçın starı

Futbolun en değerli oyuncuları dengede giden maçı, özel yetenekleri ile takımına kazandıran oyunculardır. Morutan da bu özelliklere sahip olduğunu ispatladığı gecenin, yıldızıydı.

Maçın olayı

Çok yakın zamanda adı büyük takımlarla anılan İrfan Can'ın her iki devrede yaptığı amatörce hatalar gecenin olayıydı. Maçın da kaderini bana göre ikinci yarıdaki hata belirledi.

Kısa mesaj

Göztepe geçtiğimiz sezona göre ciddi güç kaybetmiş ve ara transfer dönemi için takviyeye ihtiyaç duyduğu aşikâr.

YORUM YAZ