MENÜ

1 puan galibiyet kadar değerli olur

Abone Ol Google News

Şenol Güneş geldiği andan itibaren farklı kadrolarla kazanma alışkanlığı yakalamış Milli Takım için Fransa’nın gücü kadar Cenk Tosun’un sakatlığıyla da dezavantajlı bir maç bizi bekliyor. Her ne kadar Milli Takımımız’ın geniş kadrosu ve kalitesi birçok rakibe diş geçirebilecek olsa da Fransa’nın hızlı oyun anlayışı, fiziksel gücü ve dünyaca ünlü yıldızları varken galibiyet beklemek iç sahada da olsa hayalcilik olur. Yine de istek ve arzunun üst düzeyde olduğu futbol şansını da yanına almış bir Milli Takım, bir beraberlikle sahadan ayrılırsa bizim için galibiyet kadar değerli olur.

Haberin Devamı

Liderlik yarışına sokabilir!

Grubu domine etmesi beklenen Fransa’ya karşı alınabilecek bir galibiyet, bizi bu grupta liderlik yarışına da sokabilir. Özellikle savunmada hatasız oynamanın çok önemli olduğu Fransa karşılaşmasında kim forma giyerse giysin birbiriyle oynama pratiğinin eksik olduğu da bir gerçek. Bu yüzden öncelikle takım savunmasının büyük önem taşıdığı, bir süredir sakat olan Burak Yılmaz’ın performansının çok önemli olduğu grubun en zor maçına çıkacağız.

Haberin Devamı

Taraftara yansıtabilirse...

Özbekistan maçı kadrosundan Zeki gibi Merih gibi hazır oyuncuların 11’de yer almasını beklediğim Milli Takım’da özellikle Hakan Çalhanoğlu ve Cengiz Ünder’in performansları bu karşılaşma için belirleyici olabilir. Diğer yandan Milli Takımımız, oyun kurmaya çalıştığı anlarda tecrübesi ve yeteneğinin yanı sıra savaşçı kimliğini arkadaşlarına da aktarabilecek Emre Belözoğlu’nun performansının iyi olmasına da büyük ölçüde muhtaç. Maçın Konya’da olması, mutlaka bir iç saha avantajı getirecektir. Milli Takımımız coşkulu oyununu maç başlangıcında taraftara yansıtabilirse en azından 1 puan neden olmasın.

YORUM YAZ