MENÜ

Yeni bir başlangıç

Abone Ol Google News

İkinci yarının 4 haftalık periyodunda istediği sonuçları alamayan Fırtına bugün Alanyaspor’u konuk edecek. Bordo-Mavililer, Akdeniz temsilcisini yenerek kötü gidişata ‘dur’ demeyi ve yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor camiasında akıllar, geçen hafta hakem Ümit Öztürk’ün damga vurduğu, MHK depremine neden olan Galatasaray maçında kaldı ki; bu çok doğal bir durum. Önemli olan bunun takıma nasıl yansıdığı, ne kadar etkilediği. Tecrübeli isimlerin çok olduğu takımlar için bu olağan gelebilir ama söz konusu Trabzonspor gibi ligin en genç 11’i ile sahaya çıkan takımsa, futbolumuzdaki çelişkilere biraz daha farklı bakmak gerekir.

Seyirci avantajı

O maçta genç kaptan Yusuf Yazıcı’nın liseli kaleci Arda’ya dediği, “İki tane de yesen problem değil” sözünde olduğu gibi, oyuncular futbolun adaletsizliğine değil, güzelliğine bakarlarsa, Bordo- Mavililer, Alanyaspor karşısında bir adım öne geçecektir. Zira, Sosa’nın dönüşü de bu fikrimizi pekiştiren gelişme. Galatasaray maçındaki diriliğin saha ve seyirci avantajıyla birleşmesi, Trabzonspor’un artı hanesini zenginleştirir.

Haberin Devamı

Kim öne çıkar?

Gözler 63 gün üzerine sahaya dönme şansını bulursa Sosa’nın üzerinde olacak. Sosa yükünü azaltacağı Yusuf’la bu maçın en kilit isimlerinden biri olacak.

Bu istatistiğe dikkat

Fırtına’nın, ligde taraftarı önünde en az iki kez karşılaşıp mağlup edemediği tek takım Alanyaspor. Akdeniz ekibi ile oynadığı 2 maçtan da galibiyetle ayrılamayan Trabzonspor, bir beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı.

Kısa mesaj

Taraftara göre Galatasaray maçının en mağduru genç kaleci Arda. Ünal Karaman, Uğurcan hazır da olsa kendisini seyirci önünde ödüllendirme jestini yaparsa şaşırmayız.

YORUM YAZ