MENÜ

Yattara'nın samimiyeti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir futbolsever olarak, Yattara’nın Trabzonspor’da mutlaka kalması gerektiğini düşünenlerdeniz. Hiç önemli değil, antrenmana çıkmasın, milli takım kamplarından geç dönsün, sık sık sakatlansın, ligdeki ve Avrupa düzeyindeki kritik maçlarda futbol deyimiyle, “topu taça” atsın, yer almasın vsÖ Sezonda 3-4 maçta skora katkı sağlıyor, ya da skora katkı sağlamasa da kısa aralıklarla şov yapıyor ya bize yeter.
“Fayda-maliyet” konusu, kurumu yönetenlerin, kulübün sahiplerinin yani üyelerin sorunu! Ancak onların da bizim gibi yani sadece futbolseverler gibi düşünmemelerini yadırgama hakkımız olmadığı gerçeğinin farkındayız. Dolayısıyla Yattara’nın gidişine ya da iddia edildiği gibi gönderilişine fayda-maliyet faktörünü dikkate alınca tepki gösterme lüksümüz kalmadığının da bilincindeyiz.
Doğal olarak, 4 yılda, kolay bir ligde, kendi tabiriyle “laylaylom” yapıp kazanacağı 8 milyon Euro ile “Gine’nin yarısını satın alabilirim” düşüncesindeki Yattara’ya da saygı duyarız. Böyle bir ortamda, Yattara’nın basın toplantısında kendisini çok samimi bulmuştuk. Sevimli Türkçesiyle “Aile var, çocuk var, anne-baba var, çok para” sözünü söylerkenki yüz ifadesi hala hafızamızda.Gel gör ki; birkaç gün sonra “çark” etti Yattara. İlginçtir Antalyaspor maçının “esame” listesini geçiniz,” tribünlerde dahi “esamesinin okunmadığı” günün ertesine denk düştü bu çark ediş.
Demek ki Yattara “yönetimin zorlamasıyla!” yaptığı ilk basın toplantısında samimi değilmiş. Peki son açıklamalarında samimi olduğuna inanmamızı bekleyecek kadar saf mı sanıyor bizleri bu Gineli?
Geçelim.
Asıl garibimize giden de ne oldu biliyor musunuz? “Yattara, antrenman için tesislere gitmiş de, alınmamış.” Allah Allah, hem de “Yattara antrenmana, üstelik bayramın ilk günü gitmiş de alınmamış.” Trabzonspor’un resmi sitesinde açıklandığı gibi kendisine antrenman için yer ve saat verildiği halde şovunu da yapmış bu çok antrenmansever sempatik kardeşimiz. Bunu boş verin de, “üzüm değil, bağcı meraklılarından” az da taraftar bulmaz mı bu mağduriyetine!
Şu Trabzonspor’un yaptığına bakın ya!

YORUM YAZ