MENÜ

Yarını da düşünmek!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Birinci soru: Ali Şen’in yıllar sonra itiraf ettiği üzere, “bir taşı kullanarak Fenerbahçe’yi şampiyon yaptığı” 1995-96 sezonunda, Trabzonspor’un transfer gündemini yoğun şekilde meşgul eden Kingladze alınsaydı, sonuç değişir miydi?
Hiç kimse, “Evet Kingladze alınsaydı, Trabzon kesin şampiyon olurdu” diyemiyor. Ancak herkes, “Günün koşullarında kesin alınmalıydı” görüşünde, demek ki; bu durum en azından kimsenin içinde uhde kalmazdı. Kaldı ki, çoğu kimse, “Kingladze gelseydi, o zamanki Şota-Arçil fırtınasının çok daha etkin esmesi sağlanabilirdi” demekten kendini alamıyor.

İkinci soru: Ergun Gürsoy ve Hakan Şükür’ün “şampiyon olmasını istediklerini” söyleyerek rehavete sürükledikleri Trabzonspor’un 4-2 kaybıyla sonuçlanan, Gökdeniz’in, “Gelecek sezon da onların 100. Yılı” diyerek garip bir tepki gösterdiği Galatasaray maçı sonrası kaçan şampiyonluğu anımsayın. O sezon ortası ve sonraki sezon öncesi aylarca transferi konuşulan Zurawski alınsaydı, Şenol Güneş ve Atay Aktuğ’un ardı sıra görevlerini bırakmak zorunda kalmaları ve Trabzonspor’un şampiyonluk hesapları yaparken bir ara kendini düşme potasında bulması engellenebilir miydi?
Kim bu soruya, “Evet kesinlikle engellenebilirdi” diyebilir? Ama bu konu en azından kimsenin içinde bu konu uhde kalmazdı. Kaldı ki çoğu kimse, “Zurawski alınsaydı hiçbir şey olmasa o dönemin yıldız ismi Szymkowiak’tan da çok daha iyi verim alınabilir, ülkeyi kaçarak terk etmesi önlenebilirdi” demekten kendini alamıyor.
Trabzonspor son lig maçına bu sezon kadrosuna kattığı 7 yeni oyuncuyla çıktı. Yattara ve Umut dışarı alınınca bu sayı 9 oldu. Yeni kurulan bu takımdan kimse bu kadar büyük başarı beklemiyordu. Ama Trabzonspor, malum nedenlerle lige verilen araya ikinci sırada, o da averajla girdi.
Artık istemese de şampiyonluk planlarını erkene almak zorunda kalan ve bu konuma gelmek için kendi transfer rekorlarını kıran Trabzonspor’a gönül verenlerin, bu transfer sezonuna yönelik beklentileri, “Madem bu kadar özveride bulunuldu, bir-iki futbolcu eksikliğiyle bu çabalar heba edilmesin” yönünde.

Son söz: Trabzonspor, bize göre yeni bir Kingladze, bir Zurawski travmasını kaldırabilecek güçte değil. Bu nedenle, konuya kısa süreli bakmak yerine, bu sezon hedefe ulaşamama olasılığı da dikkate alınarak tıpkı Mayıs-Ağustos dönemindeki gibi gelecek hesapları yapılmalı diye düşünüyoruz.

YORUM YAZ