MENÜ

Yanlış tercihler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Denizli fantaziye kaçmadı, kontrollü oynadı, iyi kapandı, çabuk çıktı. Pozisyon sayısı 2, attığı gol sayısı da! İyi bir taktiğin ürünü oldu goller. Tayfun bir metreden topu havaya dikti, döndü gol oldu. Trabzonlular, Gökhan’ın zor olanı yaparak topu dışarı gönderdiği pozisyonun şokunu yaşarken 2. gol geldi.
Trabzon’a bu şok skoru aldıran yanlışlar, kadro dizilişinden başladı. “Alanzinho’yu bir de ilk 11’de denemek” fikri, oyuncunun maliyet-fayda ilişkisini test açısından belki doğru. Ancak kısa süreli de olsa 3 maçlık karnesi bunun için uygun değil; bu bir. İkincisi Alanzinho teknik oyuncu ama güçsüz. Dolayısıyla Isaac ve Gökhan ile tek artısı olan tekniğinden yararlanmak mümkün değil. Futbol “dilleri” farklı yani! Kaldı ki sol kanat için alınmış bu oyuncuyu Yattara girene kadar yerinde oynatmamak, girdikten sonra da serbest bırakmak da hatalı. Yattara-Alanzinho birlikte oynamazsa, bu oyuncu neden alındı? Oynarsa ki oynuyormuş, Isaac’la başlamak fikri nereden çıktı?
“2 cezalıdan sonra kadro yapısında bunca değişikliğe ne gerek vardı?” sorusunun yanıtını bulmaya çalışırken, devre arasından sonra Serkan-Ceyhun değişikliği çıktı! Bu da ilk yarıdaki kötü Trabzon’un öncelikli tercihi değildi. Bu değişiklik maça çıkarken yapılan hatayı telafi değişikliği gibi gözüktü. Ceyhun ortada, Serkan sağda başlanabilirdi. Orta alanda tek top yapan Colman. Eğer ortadan top çıkmazsa Alanzinho, Gökhan ve Isaac ne işe yarar? Colman’ın yerine giren Yattara da! Neden sarı kartıysa yandı gülüm keten helva.
“Trabzon’un da zaman zaman kötü oynama hakkı var!” görüşüne saygı duyarız. Tabi ki Yanal’ın da tercih hatası hakkı var. Zira o bir sistem adamıdır. Sistemle oynamak yerine futbolcularla oynamalıydı. Sistemle oynadı, kaybetti. Bu ağır faturalı bir ders oldu.

YORUM YAZ