MENÜ

Yanal'ın Van vurgusu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un kötü de oynansa son dakika golüyle kazandığı Ankaragücü maçından sonra Ersun Yanal, camiaya söz verdi: Beşiktaş maçında böyle olmayacak.
Bu sözün söylenmesine neden olan faktörleri şöyle sıralayabiliriz: 1-Yanal, futbolcularını iki önemli rakibiyle oynadığı zorluk derecesi yüksek maçlardan sonra, onlara oranla daha kolay gibi gözüken Ankaragücü karşılaşmasına yeterince motive edemedi. 2-Yanal’ın tüm çabalarına karşın ilk dakika içinde kaçan fırsat ve erken gelen gol nedeniyle rehavet içine giren futbolcular, işin ciddiyetini eşitlik golünü yedikten sonra kavradılar ve uzatmalar dahil son 18 dakikada gerçek performanslarına yaklaşan mücadele anlayışlarıyla maçı kopardılar.
İkinci madde çok önemli. Zira Trabzonspor, bundan sonra benzer maçları çok oynayacak. Neyse ki futbolcular, motivasyon sorunu yaşayan takımların başlarına nelerin gelebileceğini önceki akşam bir bedel ödemeden gördüler. Kaldı ki bu kulübün tarihinde, neredeyse ilk şampiyonluğunu kazandığı kadar etkisi olan bir Vanspor maçı vardır. Yanal’ın basın toplantısında 13 yıl önceki bu konuya vurgu yapması, yukarıdaki birinci maddenin geçersizliğini ortaya çıkarıyor ve futbolculara daha büyük sorumluluk yüklüyor. Her ne kadar Fatih Terim tarafından sadece biri Milli Takım’a layık görülse de, özellikle Fenerbahçe ve Ankaraspor maçlarındaki performanslarıyla bu sayının daha fazla olması gerektiğini kanıtlamış olan kadronun, bu hafta oynanacak Beşiktaş maçı öncesi benzer bir sorun yaşamayacağını, gerçek kaygının şampiyonluk yarışı dışındaki rakiplere yönelik olduğunu düşünüyoruz.
Bu vesileyle de; Yanal’ın Vanspor maçıyla ilgili bilgi sahibi olmasını, şampiyonluk yarışında olayın saha dışı faktörleriyle de bağlantısına önem ermesi açısından, Trabzonspor’un bu büyük yarışı için bir şans olduğunun da altını özellikle çizmek istiyoruz.

YORUM YAZ