MENÜ

Yaman çelişki!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kaleci Oğuzhan’ı 2 kez topu oyuna geç soktuğu için, bir kez de itirazdan uyaran Fırat Aydınus, Gökdeniz’in ilk sarı kartı gördüğü pozisyonun benzerlerine daha sonra faul bile çalmadı. Kırmızıyı çıkardığı pozisyonda penaltı ağır gibi dursa da, “aldatmaya” hükmetmesi, asla doğru bir karar değildi. Burada dikkat çekmeye çalıştığımız nokta, hakemlerin sonuçlara etkilerinden çok, maç içinde birbiriyle çelişik kararlarıdır. Son haftalarda önemli önemsiz her maçta öne çıkan hakemlerin ligin sonuna yaklaşıldığı dönemde daha çok tartışılmalarının sonuçlarından kaygı duyduğumuzu belirtmek isteriz. Hakem konusunu yazının girişine almamızın nedeni de budur.
Gökdeniz atılana kadar maçın mutlak hakimi Trabzonspor’du. Oyunu kontrol eden, ayağa pas yapan, çok pozisyon bulun taraf da. Ancak genelde son vuruş beceriksizlikleri ve bazılarında da şans faktörü ve birinde direk golü bulmasını engelledi. Yetmezmiş gibi, rakibe çok gereksiz verilen serbest vuruş olanağı, “iyi” olduğu bir karşılaşmayı puansız kapamasına neden oldu.
Yine kötü oynasa da, 6 haftadır kazanamayan, son maçında kalesinde 6 gol birden gören Konyaspor için bu galibiyet, bir can simidi oldu. Zira puan cetvelinin bu konumundayken omuzlardaki yük normalden daha fazla ağır gelir. Stres yine kazanamama korkusu, gerçek performansı olumsuz etkiler. Bu nedenle Konyaspor’a 3 puan bu aşamada ilaç olur.
Trabzonspor cephesinden özellikle yenilen gol ve basit hataların bir ders olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Hüseyin önündeki topu kaptırdığı rakibine gereksiz faul yapıp serbest vuruşa neden oldu. Tolga, baraj ve duruş hatası yapıp kapattığı köşeden golü yedi. Bunlar konsantrasyon sorunudur. Futbolcu maça tam motive başlamalıdır ki, daha başında bu tür hatalar yapmasın.
Kaybedilse de bu maçın önemli bir avantajı da var. Gelecek sezonun hazırlıklarını şimdiden başlatan Trabzonspor, maliyet-yararlılık dengesini gözetme fırsatını bu tür maçlarda daha rahat buluyor. Bunu değerlendirmek çok ama çok önemlidir.

YORUM YAZ