MENÜ

Yakınmalar!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun transfer çalışmaları her ne kadar taraftarı çok mutlu etse de, ortaya çıkan mali tablonun rahatsız ettiği bir kesim de yok değil. Bazı mevkilerde yığılma olduğu gerekçesiyle serzenişte bulunulan e-postalar da var. Bir diğer yakınma da, Ersun Yanal’ın transferlere kerhen onay verdiğine dair. Son olarak, ‘10 numara’ kaygısı. Bütün bunlar hiç de yabana atılmaması, üzerinde fikir jimnastiği yapılması zorunlu konular.
Önce mali tablo: “Bu tablo Trabzonspor’u sarsar, kaynak yaratıldı mı?” sorusunun yanıtı, bir numaralı yerden, Başkan Sadri Şener’den: “Hesap çok basit. 10 milyon YTL kombine, 5 milyon YTL lisanslı ürünler geliri. 3 milyon Dolar Opet’ten artı,1.5 milyon dolar kale arkasının altını kiraladığımız CarrefourSA’dan. Birçok sponsordan 10 milyon YTL’ye yakın gelir. Bizim hesabımıza göre bunlar 30 milyon YTL’yi aşıyor. Kalır 10 milyon YTL dolayında bir açık. Böyle bir kadro için bu kadar risk fazla mı?”
Tatmin olduk.
Transferler şöyle değerlendirebilir: Yabancılardan Colman ve Cale’ye itirazımız yok, referansları sağlam. Kaleci, deneyimi nedeniyle gerekli. Selçuk, Giray, Egemen ve tabii ki Gökhan Ünal’dan ‘fazlalık’ diye söz edebilecek kimse var mı? Gençler, pilot takım için az mı önemli?
Bizce burada sorun yok.
Ersun Yanal’ın ‘kerhen’ onay verdiğine dair yakınmalara gelince: Ersun Yanal’ın yalancısıyız, bizzat bize söyledi. İfadesine göre her şey bilgisi dahilinde gerçekleşti. “Polemik konusu yapılacak hiçbir şey yok.”
10 numara işini, teknik adamlara göre yapacak kişi var Trabzonspor’da. Alex örneği bir 10 numara Trabzonspor için lüks. Colman, Selçuk, böyle bir kadroda Yattara. Doğru tespit.
Bu da bizden yakınma: Kombine işi hız kesti gibi. Geçen sürede rezervasyonlarla 6 bin 500 beklenen düzeyde değil, daha yüksek olabilirdi. 15 bin hedefi tutturulamazsa, bu kez eleştiri oklarımızın hedefi taraftar olur.

YORUM YAZ