MENÜ

Ya 11'e 11 oynansaydı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Uzatmalarla birlikte tam 1 saat 7 dakika rakibinden bir kişi fazla oynadı Trabzonspor. Puana şiddetle ihtiyacı olduğu, kazanamadığı, hele kaybettiği takdirde puan cetvelinde taraftarının asla görmek istemeyeceği, bir şekilde gördüğünde de hazmetmekte zorlanacağı bir pozisyona düşeceğinden iyi bir fırsattı Uğur’a gösterilen kırmızı kart. Değerlendirebilse; yönetiminin yüzü gülecek, teknik kadrosu rahat bir nefes alacak, taraftarının da puan cetveline bakmaktan çekinmeyeceği bir tablo ortaya çıkacak. Ama ne oldu? Trabzonspor bir puanı yine Onur sayesinde alabildi. İşte maçın kısa özeti!

Aksiyon izleyemedik

28 dakika oyunda yoktu Bordo-Mavililer. Yani Uğur’un atıldığı, Gençlerbirliği’nin eksik kaldığı bu dakikaya kadar... Oyunu kendi yarı alanında kabul edip, rakibin performansına göre pozisyon almayı bekler bir durumda gözüktü. Uğur atılınca da oyunu rakip yarı alana yıktı. Zira bir kişi eksik kalmak ev sahibi ekibin düzenini tümüyle bozup adeta teslim olmasını sağladı. Ancak pozisyon üretmede zorlandı buna rağmen Bordo-Mavililer. Güray’ın cılız kafa vuruşu, Bero’nun Hopf tarafından kornere çelinen şutu dışında bu durumun devam ettiği ilk yarının son düdüğüne kadar izleyenleri heyecanlandıran bir aksiyon izleyemedik.

Gençler daha üstündü

İkinci yarı, “Ya bu maç 11-10 değil de, 11-11 oynansaydı?” sorusunun sıkça sorulmasına neden olan gelişmelere sahne oldu. Her ne kadar Trabzonspor oyunun hakimi, golü daha çok kovalayan taraf gibi gözükse de net pozisyon açısından hakkını verelim eksik Gençlerbirliği daha üstündü. Konuk ekibin Muhammet’le çift forvete dönmesinin ardından Kırmızı Siyahlılar, ceza alanında erittikleri her atak sonrası çabuk çıkışlarda, rakibin eksilttiği orta alanı kolaylıkla geçip tehlike yarattı. Rantie ve son saniyelerde Ahmet Çalık’ın vuruşlarını olağanüstü birer refleksle önleyen Onur kadar, Durica’nın ters vuruşunda imdadına yetişen üst direk, oyuncu sayılarıyla ilgili soruya, Trabzonspor cephesine, “iyi ki 11’e 11 oynanmamış!” yanıtını verdirdi.


YORUM YAZ