MENÜ

Vakit icraat vaktidir!

Abone Ol Google News

Ergun Ata, mevcut durumu ve gelecek hesaplarını değerlendirdi...

Haberin Devamı

1 Üst üste 3 galibiyet özgüvenini ve çıtayı yükseltti? Ama zorlu bir seri bekliyor takımı. Avrupa hedefi yakalanır mı?
Trabzonspor’da başkan düzeyinde Avrupa’ya yönelik, çıtayı yükseltici, gerçekleşmesi zor bir hedeften söz ediliyor. Bahsedilen bu işin zorluğu; son üç maçı kazanarak düşme hattından yeni çıkan bir takım olunması ve geride bırakılması gereken takımlarla aradaki puan farkının fazlalığından kaynaklanıyor. Çok basit bir hesapla UEFA Kupası’na katılmak için ligde üçüncü, İnter Toto’ya katılmak için de dördüncü olmak zorundasınız. Eğer Türkiye Kupası finalini, Fenerbahçe veya Galatasaray ile Beşiktaş oynarsa, belki lig beşinciliği bu anlamda Trabzonspor’un işine yarayabilir. Bu da en yakın rakip konumunda olan Kayserispor’u geçmek demektir. Trabzonspor ile Kayserispor arasındaki puan farkı ise 10. Kayserispor’u yense bile Trabzonspor’un hiç kaybetmemesi, rakibinin de en az 2 kez daha yenilip, bir maçta da takılması gerekiyor. Dengesiz ve alternatifsiz kadroyla Bordo-Mavililer’in işi kolay değil.

Haberin Devamı

2 Mali tabloyla ilgili olarak yapılan açıklamaların ardından henüz somut projeler ortaya konulmadı. Ne yapılmalı?
Kısa vadede mali tabloyu düzeltici ve kalıcı gelir kaynakları sağlayabilecek projelerin hayata geçmesi hayalcilik olur. Yönetim bu dönemi geçici çözümlerle atlatmak zorunda. Bildiğimiz kadarıyla özellikle havalimanı genişleme alanında bulunan tesislerle ilgili istimlak çalışmalarına siyasilerin de desteğiyle hız verilirse, buradan elde edilecek gelir, yeni tesisler için ciddi destek olur. Olayı sadece Trabzonspor’un değil, Trabzon’un işi olarak da değerlendirmek gerek. Zira havalimanına ikinci pist şarttır ve bunun da Trabzonspor tesisleri alınmadan yapılması mümkün değildir. Trabzon kenti böylece bir taşla iki kuş vurmuş olur.

3 Teknik direktör Ersun Yanal ile kalıcı ve büyük hedefler yakalanır mı? Erken masaya oturulmalı mı?
Yanal, kendini kanıtlamış, önemli bir teknik adam. Daha uygun koşullarda görev alabilmiş olsaydı, prestijini sarsacak kriz dönemini yaşamamış olabilirdi. Bunda bir önceki yönetimin gerçekleştirmediği vaatleri kadar Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nü yapmış bir futbol adamına kimlerle görüşüp görüşmeyeceği konusunda kısıtlama getirmesi ve Yanal’ın da buna boyun eğmesinin rolü yadsınamaz. Ancak Şener ekibinin önyargısız, her şeye karşın sezon sonuna kadar Yanal ile birlikteliğin sonuçlarına göre geleceğe yönelik karar vereceği biliniyor. Bu süreyi açıkçası uzun buluyoruz. Yanal ile şimdiden masaya oturup, geleceği planlamalı.

4 Takımın eksikleri hâlâ geçerli. Sezon Avrupa potasında bitirilirse başarı sayılan bu durum transferde objektif bakışı engeller mi?Avrupa Kupaları’na katılma işini uzak bir olasılık olarak görsek de, gelecek sezonun kadrosu şimdiden çok titiz bir şekilde planlanmalıdır. Zira Bordo-Mavili taraftarların beklentisi şampiyonluğa oynayacak bir kadro oluşturulması yönünde. “Yeni kadro kuracağız, beklentilerin büyük olmaması gerekiyor” mazeretinin arkasına kimse sığınmamalı. Galatasaray, ilk on birinde 8 yeni oyuncu bulundurduğu kadrosuyla bugün Süper Lig’de lider ve şampiyonluğun en önemli adaylarından biri. Demek ki tercihler, iş bilmeyen yöneticilere, menacerlere, başkan adamlarına bırakılmayıp, tıpkı Galatasaray’ın yapmış olduğu gibi deneyimli yöneticilerden oluşan transfer komitesi-teknik kadro işbirliğiyle belirlenirse, sonuç alıcı çözüm çok daha kolay gerçekleşir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ