MENÜ

Uyum görüşleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor çok iyi transferler yaptı. İyi bir çalışma dönemi geçiriyor. Kombine patlaması yaşanıyor. Beklentiler büyüdü. Ersun Yanal “süreci başlattı.” Böyle bir ortamda herkesin ortak ve tek kaygısı “Bir uyum sorunu yaşanır da, süreç gecikir mi?” şeklinde. Biz de bu sütunlarda, böyle bir olasılığın var olduğu gerçeğinin yadsınmaması konusuna zaman zaman dikkat çekiyoruz.
Geleceği yönelik en küçük bir tereddüt, bordo mavili renklere gönül verenlerin morallerinde ciddi bir travma yaratıyor. Bilgisayarına sarılan görüş ve düşüncelerini anlatıyor. Bunların içinde seçim yapmak tabi ki zor, ancak bugün, diğerlerini de temsilen biri tespit, diğeri de kaygı içeren iki görüşü sunmak istedik:
Almanya’dan Aslan Püskül, yeni transferlerle ilgili olası gelişmeleri sınıflandırmış: “ İlk kategorideki futbolcu, h angi takıma giderse gitsin, uyum sorunu yaşamaz, per formansı üstüne katarak gösterirler . İkinciler hemen uyum sağlayamazlar. Bazıları için bir sezo n bile beklemek gerekebilir. Üçüncüler ise kendi takımlarında çok iyi oynamışlardır, transferden sonra kaybolurlar. Augustin, Ceyhun Eriş örneği gibi. Dolayısıyla 21 futbolcu alan takımda 3 kategoriden de örnek çıkabilir. Hazırlıklı olmak gerek.”
İstanbul’dan Cafer Kılıçsoy’un yaklaşımı farklı: Bu sezon içimdeki heyecan bir başka. Kariyeri belli bir teknik adama, en iyileri alınarak verilen bir takım, iyi bir yönetim ve antrenmanları 3 bin kişiyle takip eden bir taraftar. Tek sorun var; uyum. 25 yıldır süren hasreti bitirmek için harcanan bunca para ve emeklere ya ‘’u yum sorunu’’ balta vurursa!”
Bizim uyum sorunu konusunda büyük sorun beklentimiz yok. “Kurum sorun olmasın” yeter. Örneğin camiada bütünlüğün sağlandığı dönemde, “içeriden hançerlenmeye” tepki gerekli miydi? Kaldı ki o hançer, uyum kurum sorunu olmazsa, bumerang olur, sahibine saplanmaz mı?

YORUM YAZ