MENÜ

Üstünlüğü defansif önlemler belli edecek

Abone Ol Google News

Bu karşılaşma, ligin 16-17’inci haftalarında oynansaydı muhtemelen herkes ‘banko Beşiktaş’ derdi. Zira; Çaykur Rizespor kötü oynuyordu ve ligin son sırasında olması şaşırtıcı bile değildi. Sonrasında mükemmel bir ara transfer dönemi geçirdi Yeşil- Mavililer, isabetli transferlerle inanılmaz bir yükseliş hikayesi yazmaya başladı. Yeşil-Mavililer, 9 maçta da 22 puan alıp küme düşme hattından gelip Avrupa bileti kovalamaya başladılar.

Haberin Devamı

Aatif etkisi...

Eğer 23-23’üncü haftalarda oynansaydı bu maç, yorumlar bu kez, ‘favori Karadeniz ekibi’ yönünde olurdu büyük olasılıkla... Zira; o dönemde Beşiktaş puan kayıpları yapıyor, teknik heyete yapılan ‘Milli takım’ saldırıları ile kulüp bocalıyordu. Bugünse üç ihtimalden bahsetmek lazım bizce. Çaykur Rizespor yine organize, özgüvenli, iyi oynuyor. Golcüsü ligin en formda ismi Muriç. Arkasında Aatif ve eski formunu yakalayan Samudio, Aminu... Beşiktaş’ta ise orta sahada Dorukhan ve Atiba uyumu muhteşem. Burak Yılmaz ve arkasındaki Kagawa ve Ljajic rakipler için her an tehlike! Yani iki takımın da hücum hattı tehlikeli, belli ki üstünlüğü defansif önlemler belli edecek.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

İkinci yarının en çok puan toplayan 3 takımından biri olan Çaykur Rizespor, bu önemli maçta tümüyle dolu ve coşkulu tribünleri hak ediyor.

Bu istatistiğe dikkat!

Süper Lig’in ikinci yarısında Sofiane Feghouli’nin ardından (6 gol, 4 asist) en fazla gole katkı yapan oyuncu Rizesporlu Vedat Muriqi (6 gol, 3 asist).

Ön plana kim çıkar?

Rizespor cephesinde gözler Vedat Muriç üzerinde olacak. Beşiktaş özel önlem almazsa Yeşil-Mavili golcü, başarılı performanslarına bir yenisini daha ekleyebilir.

YORUM YAZ