MENÜ

Tüzüğe katkı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü Tüzüğü’nün, yeni Medeni Kanun’a uyumlu hale getirilmesi çalışmaları sürüyor.
Yönetimin hukukçu üyesi Trabzon Barosu eski Başkanı Ali Sürmen başkanlığında 7’si hukukçu, diğer 7’si de kulüp organlarının temsilcileri, eski tüzüğün hazırlanmasına katkıda bulunanlar, Dernekler İl Müdürü ve eski yöneticilerden oluşan 14 kişilik komite, bugüne kadar 9 toplantı yaptı. Toplantısının her biri 3-4 saat süren komite, sadece tüzüğün Medeni Kanuna uyumu değil, uygulamada görülen aksaklıkların giderilmesi için de takdir edilecek çalışmalar yapıyor.
Günün koşulları dikkate alınarak yeniden düzenlenen tüzüğün, kişilerin kişisel ego ve çıkarları için kullanılmasının önüne geçilecek olunması, çalışmaların şimdiye kadarki en önemli ürünü. Yani bundan sonra son genel kurulda yaşanan “erteleme rezaletine” tüzük artık engel olacak. Eğer Başkan ya da onun adına bir yönetici, ilan edilen genel kurulu açmaktan şu ya da bu şekilde kaçınırsa, kulüp organlarındaki üyelerden herhangi biri bu görevi yapabilecek.
150 üyenin imzalı dilekçesini alan kişi daha önce Trabzonspor Başkanlığı’na aday olabiliyor ve bu durum spekülasyonlara neden olabiliyordu. Şimdi Başkan adaylığı için Divan Kurulu üyelerinin en az yüzde 10’un imzası gerekecek. Üyelik için giriş ödentisi 500 YTL olacak. Aylık ödenti ise sadece 10 YTL. Yani iki paket sigara parası ve resmi sitede yayınlanan taslak tüzükte en fazla itirazın bu maddeye gelmesi çok manidar! Beklerdi ki Trabzonspor üyeleri, bu miktarı az bulsunlar ve en azından aylık 4 paket sigara parası düzeyine çıkarsınlar.
Sonuç: Trabzonspor Kulübü üyeleri, tüzükle ilgili çalışmaların mutlaka takipçisi olsunlar, görüş öneri ve düşünceleriyle katkıda bulunsunlar.

YORUM YAZ