MENÜ

Trabzonspor nasıl kurtulacak!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Camiasında yaygın bir kanı var: “Kulübü bu hale siyaset getirdi! Trabzonspor kesinlikle siyasetin etkisinden kurtarılmalı.” Bunu en etkili isimleri yüksek sesle dillendirmese de, böyle düşünüyor, durum böyle... Ama aynı kişiler, maalesef kurtuluşu yine de siyasetin müdahalesinde arıyor. Hadi onların adına söyleyelim: Apartman seçimlerine bile müdahil olan zihniyetin Trabzonspor gibi birkaç milyon taraftar sempatizan kitlesi olan bir kuruma karşı kayıtsız kalabileceğini düşünmek saflık olur.

Karar şöyle...

Bir olağanüstü genel kurul süreci yaşanıyor camiada. Henüz aday da yok ortada. Divan Başkanlık Kurulu iyi niyetle bir girişimde bulundu. 2 eski başkan, birkaç asbaşkan, bir grup eski yönetici ve kurulların başkanları katıldı toplantıya. Oradan aslında karar şöyle çıktı: “Deneyimli, kulübün bir kuruşunu dahi kendi cebinden harcayacakmış gibi düşünen bir abi önderlik yapsın. Camiayı toparlasın, kulübü şu kaos ortamından çıkarsın.” Destek veren ama ekleme yapılan görüş şu: “Kaynak için siyasetle de temas kurulmalı.” İş dönüyor, dolaşıyor siyasete geliyor özetle... Tıpkı son seçimli olağan genel kurulda olduğu gibi.

Usta, Hekimoğlu yarışı!

Celil Hekimoğlu ile Muharrem Usta arasında kıl payı sonuçlanan yarışta ne olmuştu? Dendi ki; “Muharrem Usta siyasilerle ilişkisi iyi olan bir kişi. Daha rahat kaynak bulabilir!” Doğru mu; doğru! Bakan Soylu da, siyasi ağırlığını “En ağır biçimde” koydu ve Usta seçildi. “Kaynağı en iyi o bulurdu, siyasiler, koca bakan arkasındaydı” da ne oldu: Sadece borcu artıran kredi bulundu, doğru mu? O da doğru. Bakmayın siz, “Eskiler yaptıkları borcu ödesinler, ben de ödeyeyim” söylemlerine. Gereksiz bir söz! Neden bir insan kulüp için doğru tercihlerle harcama yaptığı borcu ödesin ki eğer başka seçeneği olmadan yapmış ise! O zaman çıksın desin ki, “Ben yaptığımı ödüyorum ödedim ,onlar da ödesinler.!” Yok demiyor, “ödesinler, ödeyeyim!” Geçiniz.

Olağanüstü genel kurul koşulları

Henüz aday yok, olağanüstü genel kurulda Trabzonspor’u yönetmek için. Takım iki maç kazandı ya, şöyle bir görüş atıldı ortaya: Ortada aday yok, yönetim “Olağanüstü genel kurul koşulları ortadan kalktı” desin, Aralık ayına kadar devam etsin. Hangi koşullar ortadan kalktı? Transfer yasağı kaldırıldı da haberimiz mi olmadı? Ersun Yanal’ın tazminatı mı ödendi? Ay sonunda ödemesi yapılacak futbolcu taksitleri için kaynak mı bulundu? Personelin 3 aylık maaşları mı ödendi? Bunlar için hatırı sayılır kaynak mı bulundu? “Yok diyorsanız, geçiniz!”

İşaret bekleyenler ve 25 Mart

Bir aday isminden söz ediliyor. “Ortaya çıkacak ama bir bakanın kardeşinin işaretini bekliyor.” Yani siyaset odaklı bir adaydan bahsediyor arkadaşlar. O arkadaşlar ki; “Kurtuluş ancak böyle olur” derken, daha önce “Siyaset Trabzonspor’dan elini çeksin” diyenlerin bayraktarlığını yapan kesim. Onlar da böyle diyorsa, çözüm siyasette. 25 Mart’a gelince: O gün Ak Parti Trabzon İl Kongresi var. Cumhurbaşkanı da katılacak o kongreye. Şimdi Trabzonspor camiası kilitlenmiş o güne. Bu sözlere tepki verenler olacak ama varsın versinler. Dedik ya onların dile getiremediklerini söylüyoruz diye. Bir dosya sunacaklar fırsat bulurlarsa en yüksek makama. O makam da bir işarette bulunacak ve Trabzonspor kurtulacak, şimdiye kadar olduğu gibi!

YORUM YAZ