MENÜ

Trabzonspor kazansın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son transfer olayı, bir Yattara klasiğidir, daha doğrusu “komedisidir.” Son transfer olayı, bir yönetim acemiliğidir, daha doğrusu süreci yönetenlerin “aczidir.”
Yattara olayının inanılmaz hatalarla-gaflarla dolu 10 günlük serüveninin özü budur.
“Kalma işinin kesinleşmesiyle” başlayan yeni sürecin orta yolu henüz bulunmadı. Ağır ağabeyler, kuruma çok yakın kesim ve medya, “güvercinler-şahinler” kategorileriyle ciddi fikir ayrılığında. Bir tarafta, olaya makul pencereden bakıp, tarafların bundan en az zararla çıkabilmesinin sağlanmasını düşünenler var. Diğer tarafta, “vur-kır-parçala” demeyelim de, “mademki ortada bir hata var, bedeli en ağır fatura neyse onunla ödenmeli” diyenler.
Taraftar düzeyinde olayı irdelediğimizde tablo şu: Yattara’nın gitmesi hemen hemen kesin gibiyken, “11 milyon Euro’ya yakın bonservis ücreti büyük para. Tabii ki onu izlemek bir zevkti ama kurumun çıkarları daha önemlidir” görüşünü savunan, saf, iyi niyetli, herhangi bir çıkar ya da beklenti içinde olmayan kesim, bugün kalması kesinleştiğinde, “Olsun, belki de iyi oldu, bizi şampiyon yapar” diyebiliyorlar, aynı hesapsızlıkla.
Gelelim “meraklıları” için kendi düşüncemize:
Oysa ki, daha önce nokta koyduğumuzu söylediğimiz Yattara yazılarının bir yenisini, “Yattara gitmeli miydi?”, “Kalması iyi mi, kötü mü oldu?” şeklindeki iyi niyetli sorularına muhatap olduğumuz kişilere saygımız zorunlu kıldı.
Yatara gitmeli miydi?
“Evet, gitmeliydi” yanıtına çok sayıda gerekçe sunabiliriz. “Hayır, kalması iyi oldu” desek de aynı şekilde.
Fikrimizi daha önce açıkça söylemiştik: Bir futbolsever olarak, Yattara’nın Trabzonspor’da mutlaka kalması gerektiğini düşünenlerdeniz. Hiç önemli değil, antrenmana çıkmasın, milli takım kamplarından geç dönsün, sık sık sakatlansın, ligdeki ve Avrupa düzeyindeki kritik maçlarda futbol deyimiyle, “topu taça” atsın, yer almasın vs... Sezonda 3-4 maçta skora katkı sağlıyor, ya da skora katkı sağlamasa da kısa aralıklarla şov yapıyor ya bize yeter. Fayda-maliyet konusu, kurumu yönetenlerin, kulübün sahiplerinin yani üyelerin sorunu!
Görüşlerimizde bir değişiklik yok. Bu profesyonel bir iştir. Eğer taraflar dışarıdaki destek köstek çabalarının etkisinde kalmadan işlerine yoğunlaşırsa, bundan hem Trabzonspor, hem de Yatara karlı çıkar. Zira, geçen süreçte hem Yattara hem de Ersun Yanal ve yönetim kaybetti.
Bırakın da Trabzonspor kazansın.

YORUM YAZ