MENÜ

Trabzon'un ayak sesleri!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tam 40 dakika süreyle tabiri caizse Çin i∫kencesi çektirdiler izleyenlere. Sanki sahadaki bu iki takımdan Trabzonspor daha bir kaç gün önce deplasmanda kıran kırana mücadele edip kazanmamı∫, Antalyaspor da evinde rakibine boyun eğmek zorunda kalsa da di∫e di∫ mücadele etmemi∫ti. “Dostlar alışverişte görsün” anlayışıyla oynadılar; futbolsuz, pozisyonsuz, sıkıcı... Tribünler, ağırlıklı olarak top konuk ekipteyken olsa da ıslıklarını yoğunlaştırdığında bile, iki taraf da “Bu yarıyı kazasız belasız atlatalım!” modundan çıkmamaya “azami özen!” gösterdiler. Öyle ki Onazi öylesine havalandırdığı topun rakip savunmanın arkasında Burak’la bulu∫acağını, Burak’ın da her ne kadar bu tür pozisyonlarda affı olmasa da aşırttığı topun üst direğin altından filelerle buluşacağını, “hesapladık, planladık, bilinçli vurduk” deseler de inandırıcı olamazlardı. Böyle bir ilk yarı oldu özetle, şans golüyle tamamlanıp, işkenceyi bir nebze hafifleten...

Hücum oynama çabası

İki teknik adamı ilk yarıdaki kötü oyuna müdahale konusunda değerlendirdiğimizde Rıza Çalımbay’ın daha aktif ve radikal olduğunu söyleyebiliriz. Zira takımı öndeyken ve bir değişiklik hakkını zorunlu olarak kullanmışken, Castillo’nun yerine topu daha etkili biçimde öne ta∫ıması için Abdülkadir’i sahaya sürdü. Ama skora etkiyi yine ilk yarının en kötülerinden Yusuf asist, N’doye da ustaca bir son vuru∫la yaptı. Böylece Rıza hocanın önde N’doye ve Burak tercihinin doğruluğu hepsini geçtik en azından son iki maçla görülmüş oldu.

2 farkla geriye düştükten sonra Antalyaspor’da taktiksel Yekta - El Kabir ve zorunlu Eto’o -Emre Güral değişikliklerinin ardından daha bir hücum oynama çabası, maçı tam da Bordo-Mavililer’in istediği ortama çevirdi. Böylece konuk ekibin skor üretmekten uzak her etkisiz atağının dönüşünde, Burak’ın sık sık işaretiyle adeta coşan tribün desteğini de arkasına alıp çabuk çıkarak, farkı artırma fırsatını birkaç kez yakaladılar. Ama skoru yine böyle bir hızlı çıkışta Burak’ın Yusuf için hazırladığı pozisyonda kendi bulduğu golle belirlediler. Sonuçta kötü oynanan bir maç olsa da Trabzonspor, farklı skorla elde ettiği bu üç puanın ardından “yukarılara” hiç de hafife alınmayacak bir mesaj verdi: “Geliyoruz!”

YORUM YAZ