MENÜ

Trabzon hedef büyüttü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzon, ilk yarıda yakaladığı pozisyonlarda kaleciye takıldı. İkinci yarıya daha iştahlı çıkan ekip kısa sürede maçı kopardı. Yanal’ın planları tutarken, Bordo-Mavililer aldığı 3 puanla hedef büyüttü.

Durica dışında eksiksiz takımında Slovak stoperin görevini bu kez Medjani’ye veren Ersun Yanal, artık taraftarının soluksuz sayabileceği ideal kadrosunu bozmadı. İgor Tudor’un
profesyonelce ama etik açıdan tartışılır biçimde bıraktığı bayrağı yeni hocası Zoran Barisic ile daha yukarılara taşıma amacındaki Karabükspor karşısında istediği tempoyu yakalamasına karşın takımı, ilk yarının büyük bölümünde pozisyon üretmekte zorlandı. Aksine Seleznyov’un uygun durumda cömert davrandığı konuk ekip atağında yaşadığı büyük tehlikeyle de kendine geldi. İlk yarının sonlarında Yusuf Yazıcı ile iki kez bu temponun hakkını veren fırsatlar yakalasa da, ilkinde Dany, ikincisinde de kaleci Ahmet’i aşamadı.

Yanal’ın hamlesi başarılı

Trabzonspor’un, ikinci yarıya o son iki dakikadaki iştahıyla çıkmasının karşılığını alma çabası kısa sürede meyvesini verdi. Okay daha önce uygun durumda ayağıyla yapamadığı işi Yusuf’un köşe vuruşunda kafasıyla hem de şık bir biçimde gerçekleştirerek günün başarılı ismi Ahmet’i de üstelik kapadığı köşeden avladı. Gole kadar “durumu idare ederek” Seleznyov’un 41. dakikada yapamadığını gerçekleştirebilecek başka bir fırsatı kovalayan konuk ekipte Zoran Barisic, takımı yenik duruma düşünce önce Yatabare’yi üçüncü bölgeye takviye olarak sürdü, ardından Lazareviç hamlesini yaptı. Ersun Yanal’ın buna yanıtı orta alanda rakibe top yaptırmama amaçlı Castillo - Aytaç değişikliğiyle oldu. Teknik adamların oyuna bu müdahalelerinde Yanal’ın planları tuttu ve Rodallega - Yusuf Yazıcı imzalı maçın pozisyonundan gol çıkarılamama mucizesine rağmen 3 puanı tek golle alan Bordo-Mavililer hedef büyüttü!

YORUM YAZ