MENÜ

Trabzon'dan hayal kırıklığı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin ilk 2 haftasındaki kazanma arzusunu Konya maçında uzatmalarda taçlandırırken Fenerbahçe karşısında skora yansıtamamasına karşın taraftarına umut veren Trabzon, bu durumu perçinleme fırsatını yakaladığı seyirci desteğinden mahrum rakibi Göztepe karşısında özellikle ilk yarıda tam bir hayal kırıklığı yarattı. Öyle ki ilk yarım saatlik sürede üç gol yediği bu 2 maçtakinden toplamda çok daha fazla pozisyon verdi. Ghilas, Jahoviç ve Tayfur, Onur’un koruduğu kaleyi adeta bombardımana tuttu. 1 kez direk, 2 kez Onur, 2 de son vuruş yetersizliği Bordo- Mavililer’in şansı oldu.

Ucuz penaltı

Göztepe, beklemediği anda sahalarımızda ender görülen güzellikteki gollerden birini Kucka’nın ayağından yediği halde, değerlendirememiş olsa da o ana kadar bulduğu 2 mutlak gol şansının verdiği özgüvenle oyun disiplinini bozmadan mücadelesini sürdürdü. Kucka’ya Tayfur’un benzer şıklıktaki vuruşuyla yanıt verdikten sonra da rakibi üzerinde sinir bozucu etki yapan kararlılıkla mücadelesini devam ettirdi. Ucuz penaltı kararıyla öne de geçti ama devre arasında soyunma odasına bu avantajla gitmesine, bu maç için Yanal’ın zorunlu tercihi olan ve renklerine katmak için birkaç gündür yoğun çaba sarf ettiği Rodallega engel oldu.

Onur farkı önledi

Ersun Yanal’ın, Bongonda-Bero değişikliğiyle müdahale ettiği oyunu 2 taraf da uzun süre abartılı kontrollü anlayışla sürdürürken, Sabri’nin serbest atışında uyuyan Trabzonspor savunmasının ikramı sonucu gelen golle maç yeniden hareketlendi. Uzatmalarla son 20 dakikada en azından eşitlik için risk alarak N’doye takviyesiyle çift santrfor oynayan Bordo-Mavililer, bu süreye o santrforlarla sonuç getirmeyen birer pozisyon sığdırabildi. Ama aldığı riskin bir anlamda doğal sonucu kalesinde ciddi tehlikeler yaşarken Onur farkı önledi ve daha üçüncü haftada yenilgiyle, Göztepe de Süper Lig’deki ilk galibiyetiyle tanıştı.

YORUM YAZ