MENÜ

Trabzon'a ilaç oldu!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor, ligde tutunma çabasındaki Aytemiz Alanyaspor’a karşı bu üstünlüğünü, pozisyon üretmeye dönüştüremedi. Bunda üçüncü bölgede Burak’ın sık ofsayta düşmesi ve rakip savunmaya müşkülat çıkarabilecek desteği arkadaşlarından görememesinin rolü büyük oldu. Ev sahibi ekip, Bordo- Mavililer’in her hücum girişiminin dönüşünde hızlı çıkışla aradığı golü etkisiz kaldığı için oyundan kopan Burak’ın kritik hatasından ummadığı bir anda buldu.

Çalımbay, N’doye ile başladığı 2. yarıda ‘sinir bozucu istikrarını’ sürdüren rakibi karşısında istediği etkiyi yaratamayınca çok geçmeden Yusuf takviyesini yaptı. Kısa sürede de amacına ulaştı. Zira Yusuf, Burak için öyle şık hareketlerle bir pozisyon hazırladı ki, rakip savunmanın da desteğiyle kendisine sadece golü atmak kaldı. Sonra Onur çıktı sahneye, çok kritik kurtarışlarla arkadaşlarına güven verdi. Abdülkadir de son sözü söyledi.

Gecenin sorusu

Trabzonspor adeta kendine geldi. İlk 4 hedefinden uzaklaşsa da Avrupa için şansını sürdürmeyi başaran bordo mavililere bu çiçek, bakalım baharı getirecek mi?

Maçın starı

Son dönemde yediği gollerle eleştiri oklarının hedefi olan Onur, Alanya’daki kritik kurtarışıyla 2018’in ilk galibiyetinde adeta başrolü oynadı. Onur 4 net pozisyonu inanılmaz reflekslerle önledi.

Maçın olayı

Maçta ofsayt rekoru kıran Burak konsantre değildi. Önce faul yaptığı oyuncuyla tartıştı, sonra Sosa için Hikmet Karaman’la. Golde rakibe o ‘asisti’ normal Burak yapmazdı. 2. yarı toparlanıp hatasını affettirdi.

Kısa mesaj

Göreve geldikten sonra takımının başarılı skorlarını kadro istikrarına borçlu olan Çalımbay, 2018’de henüz maç kazanamayınca çözümü, ikişer üçer oyuncu değişikliğinde aramak zorunda kaldı.

YORUM YAZ