MENÜ

Teknik kadroda gecikme neden ve sonuçları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bir görüşme yapılmış ve ayrılık kararı alınmıştı belli ki, Rıza Çalımbay da o basın toplantısında veda mesajını verdi. Karabükspor maçından sonra da görevi resmen bitti. Bu noktada doğru olanı şuydu: Trabzonspor yönetimi zaman geçirmeden maçın hemen ertesinde yeni teknik kadroyu açıklayabilmeli ve sezon planlaması için kollar sıvanmalıydı. Öyle ya; bu işin gidecekkalacak oyuncuları var, kaynak yaratılabildiği ölçüde transfer edilecek yeni isimleri var, sezon başı kampının yeri ve zamanının belirlenmesi var, var oğlu var yani. Ama olmadı. Hala daha bir papatya falı açılıyor: “O olur, olmazsa bu olur.” Bir gün “oldu oluyor”, ertesi gün “şansı azaldı” diye yorumlanan isimler üzerinde o kadar çok spekülasyonlar yapılıyor ki, her biri bir değer olan adaylar tartışılıyor, farkında olmadan yıpratılıyorlar. Hangi teknik direktör için karar kılarsanız kılın, mutlaka destekleyeni olduğu gibi karşı çıkanı da vardır. Ama isimler üzerinde yapılan bu tür tartışmalar daha da kötüsü karalamalar karşısında kurumun taraf olmak gibi bir şansı bulunmuyor. Zira resmen ya da şöyle diyelim yetkili ağızlarca telaffuz edilmiş bir isim yok. Nasıl taraf olacaklar? Burada olan da gündeme getirilen isimlere oluyor.

Gecikmenin en önemli nedeni

Sonuçları bu kadar olumsuzluk içeren gecikmenin nedeni kamuoyuna açıklanmasa da; yönetimin Şenol Güneş ismi üzerindeki ısrarcılığı ve bu işin olabilirliğine yüksek olasılık gözüyle bakılması oldu. Son ana kadar Şenol Güneş’in Beşiktaş kararı için beklendi. Ancak Güneş, ‘Beşiktaş ile devam’ deyince, yönetimin b planının olmadığı ortaya çıktı. Bu durumda olan da adı gündeme gelen teknik adamlara oldu. Şu aşamada bu isimlerden hangisini göreve getirirseniz getirin negatif bir ortamda işe bir adım geriden başlatmış olacaksınız. İşin ilginç yanı da şu: Şu anda kamuoyunda Trabzonspor Teknik Direktörlüğü için adı geçenlerin Tolunay Kafkas hariç hepsi serbest. Tolunay Kafkas’ın Milli Takımlar düzeyindeki pozisyonu da aşılması gerekecek zor iş değil. O halde bu kararsızlığın nedeni ne?

Nasıl bir teknik direktör olmalı?

Bilindiği gibi bu yönetim yeterli hazırlığı olmadan çok zor koşullarda göreve geldi. Başkan Ahmet Ağaoğlu da, bu nedenle zaman istedi. Ekonomik koşulların güçlüğü nedeniyle, altyapıyı, ülke içi ve dışında maliyetleri yüksek olmayan genç isimlere öncelik vereceklerini işaret etti. Göreve getirilecek olan teknik adamın bu gerçeklere uyum sağlaması zorunludur. İsimden ziyade hak eden gençlere gereken şansı verecek, generalasker tercihinde askere öncelik tanıyacak, kendi kariyerinden çok, kulübün gerçeklerini dikkate alarak hareket edecek, Trabzonspor bu; takımı aynı zamanda kısa sürede hedefsiz bırakmayacak beceriyi gösterecek, bu anlamdaki olumsuzlukta taraftar baskısına yönetim ile birlikte göğüs gerebilecek bir isim olmalı. Bu noktada Trabzonspor yönetiminin kararı kadar, kendisine teklif yapılacak ismin de, ‘Trabzonspor’a bir şekilde yeniden ya da ilk kez teknik direktör olayım’ modundan çok, ‘tarif edilen teknik direktör tanımına ben de uyarım’ diyebilecek olgunluğa sahip olmasının ‘feda dönemi’ diye nitelendirilen bu ortamda önemini anlatmaya gerek yok sanırız.

YORUM YAZ