MENÜ

Tek kelimeyle mükemmel

Abone Ol Google News

1 Kaleci Tony Sylva ve Almanya’nın Hansa Rostock Takımı’nda oynayan Zafer Yelen olayında yönetim sizce hata yaptı mı?

İki transferdeki olumsuzluklar ilk bakışta yönetimi hatalı gibi gösteriyor. Ama 24 oyuncu renklerinize katma girişiminde bulunmuşsunuz, üstelik bunları 8 tanesi başta ezeli rakipleriniz olmak üzere bütün takımların renklerine katmak isteyeceği oyuncular. İkisinde sorun yaşamışsınız. Bu eksikliği görmezden gelebilirsiniz. Ama olay incelendiğinde, muhataplarından dinlendiğinde ortada bir hata değil, kurumun çıkarlarını koruma dürtüsünün ağır bastığını görüyorsunuz. Asbaşkan, “Bu eleştirileri kulübün kasasından biraz daha fazla ödeme yapar, engellerdik, yapmadık” diyor. Eğer kaleci işi olur da, Trabzonspor’un kasasından daha fazla para çıkmazsa, bu açıklamanın da haklılığı kanıtlanmış olur. Geçen sene Musampa olayını anımsayınız, gitti geldi, Trabzonspor 400 bin Euro daha fazla ödedi. Bu Sylva’ya örnek. Ersen Martin olayını anımsayınız, tavrını yeni kulübünden yana koydu gitti, Zafer Yelen de aynısını yapabilirdi, geri döndü. Trabzonspor’un kendisine tavır koymasını gayet normal buluyorum.

2 Yanal, “Buraya zaferler yaşamaya geldim. Avrupa’da boy göstermek, kupalar kazanmak istiyorum” dedi. Bu söylemleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sezon bittiğinde birlikte çalışıp çalışmayacakları yolunda çok ciddi spekülasyonlar yapılan Trabzonspor Yönetimi ve Ersun Yanal’ın, transferden beklentilere, kulüp için yaşamsal önem taşıyan konularda tam bir mutabakat içinde oldukları ortaya çıktı. Taraflar bu durumu kamuoyuyla paylaştı. Başarı için güven şarttır. Yönetim, son dönemde büyüyen beklentiler üzerine, “Biz görevimizi yaptık, bundan sonrası hocanın işidir” kolaycılığına kaçmak yerine transferin bütün sorumluluğunu üstlendi. Yanal da, kamuoyuna verdiği mesajlarda, önce şampiyonluk sürecinin başladığını, bunun zaman alabileceğini, bu nedenle sabır gerektiğini söyledi. Sabırla ilgili belirsiz sürenin kafalarda yarattığı soru işaretlerini fark etti ve böyle bir kariyere sahip bir teknik adam için kişisel olarak risk diye nitelendirilebilecek bu açıklamayı yaptı. Bu tavır, yönetimin jestine yanıttır. Bu tavır Trabzonspor’dan beklentileri büyük olanlar için kredi kartıdır. Kulübe aidiyeti profesyonel bir akitten ibaret teknik adamın işi bu kadar sahiplenmesi, çok önemli bir ayrıntıdır ve olası başarının işaretidir.

3 Turkcell Süper Ligi’nde yeni sezon fikstür çekimi yapıldı. Trabzonspor için bir avantaj ya da dezavantaj söz konusu mu?

Trabzonspor, bu sezon bütün takımlarla ikişer maç yapacak. Dolayısıyla bunun biriyle önce diğeriyle sonra oynamasının bir avantajı ya da dezavantajı söz konusu olamaz. Ancak buna karşın fikstür işi yine de şanstır. Bazı takımlar erken form tutar, bazıları geç. Zamanla toparlanır bu takımlar. Bir kulübün şansı burada ortaya çıkar. Örneğin ilk maçı seyircisiz ve Ankaraspor’la oynayacak. Rakibin sezon başı performansı düşükse bu bir şans olur. Ama her sezona şampiyonluk parolasıyla giren ezeli rakipleriyle maç programına göre avantajlı kabul edilebilir. Beşiktaş ile 3. haftada kendi evinde ve ilk seyircili maçı. Galatasaray ile oynayacağı 7. haftaya kadar da kayıpsız gidebilme fırsatı söz konusu. Bunu değerlendirebilirse fikstürden yararlanmış olur.

Haberin Devamı

4 Yeni sezonda Trabzonspor’da nasıl bir oyun planı ve onbir bekliyorsunuz

Trabzonspor’un geçen sezon en büyük sıkıntısı alternatifsiz bir kadroya sahip olmasıydı. Geçtiğimiz günlerde bu sütunlarda iki ayrı kadro yayınlandı. Onların da yedekleri vardı. Bu demek oluyor ki böyle bir sorun yaşanmayacak. Yanal’dan ilk aşamada 4-3-1-2 gibi bir yerleşim bekliyorum. Kalede gelirse Sylva oynar. Yoksa Tolga. Savunmanın sağında Serkan Tayfun yarışı olacak. Göbekte Song,Giray ve Egemen arasında büyük yarış olur. Solda Cale rakipsiz değil, İsmail büyük rakip. Orta alan alternatifi en bol bölge. Selçuk ve Colman rakipsiz. Hüseyin, Ceyhun’la çekişir. Bu bölgedeki üçlünün geçen yıldan farkı Colman ve Selçuk gibi top yapan iki isme sahip olması. İleride Umut ve Gökhan Ünal, arkalarında Yattara oynar. İsaac öndeki üç oyuncunun alternatifidir, unutmamak lazım. Eğer Barış form tutarsa, Yattara ile kanatları paylaşır, santrafor sayısı duruma göre teke düşebilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ