MENÜ

'Süreç başlamıştır'

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Camiamızın, yönetimimizin, taraftarlarımızın ve bizlerin tam mutabakatı ile kurulmuş olan bu takımın kaynaşması ve uzun yıllar bir arada oynamasını sağlamalıyız. Avrupa kupalarına katılmak, Milli takımlarda çok sayıda oyuncu bulundurmak, herkesin izlemek isteyeceği bir takım ortaya çıkarmak amacımız olacak. Trabzonspor’un kriteri şampiyonluklar yaşayacak bir kadronun oluşumudur. Bu süreç başlamıştır.”
Bu sözler Ersun Yanal’a ait.
Bizim de öngörümüz benzer, belli ki taraftarın da... Yoksa kombine bilet rekoru başka nasıl açıklanabilir ki! Ya Gerede’deki “baskın!” Yeni transferler, resmi maçlarda bile görememişlerdir o kadar topluluğu bir arada.
Bir soru: “Ya tutmazsa!”
Tabi ki 50 milyon YTL’lik harcamayla oluşan bu çabaların sonuç üretememe gibi bir riski her zaman vardır. Son iki yılında 150 milyon YTL gider ve 40 milyon YTL borçla kurulan ve bırakılan futbolcularından büyük çoğunluğuna talipli dahi bulunamayan kadro yapısıyla Trabzonspor’un başka seçeneği var mıydı?
Sorumluluk makamındaki kişilerin bu tercihi için şunu söyleyebilirsiniz: “Hayır, yarışmacı takım kurulmasın, bu harcama yapılmasın.” Demiyor, “Bugün değil, yarın konuşacağız!” kolaycılığına kaçıyorsunuz. Nedir öngörünüz? “Tutmayacak” diyebilirsiniz, “Trabzonspor batacak” diye de ekleyebilirsiniz örneğin. Yok, “diyemeyiz, öngörümüz yok.” O zaman, öngörüde bulunanları karala gitsin: ”Ahbap-çavuş ilişkileri var, olumsuzlukları söyleyemezler!”
Nedir olumsuzluklar?
Her sözleşme yenilemede, 4-5 milyon Euro’luk teklifler alırken, her nedense bugün kimsenin dönüp bakmadığı oyuncu neden mi kaldı? Sorsanıza. “Ankara’daki partili imza töreni” mi dediniz! Yazsanıza... Karaladıklarınız sordu, yazdı ama...

YORUM YAZ