MENÜ

Sorun güçte değil, ruhta!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’un Chapecoense’nin armasını göğsünde taşıyarak maça çıkması, soğuk havada içimizi ısıtırken ve de bu anlamlı jesti düşünenlere yürek alkışı gönderirken, Ersun Yanal’ın, iki alt ligden rakibine karşı Onur hariç tamamını ligde sürekli kullandığı oyunculardan kurulu kadroyla çıkmasını önce yadırgamadık desek yalan olur. Ama ilk yarıda
gördük ki; kupada sıkça yaşanmış olası sürprizlere karşı bir önlemdi bu uygulama...

Trabzonspor’da işler zaten çok kötü gidiyordu ve böyle bir aşamada benzer sürprizi kimsenin kaldıracak gücü yoktu, ama maç sonunda da gördük ki, “Korkunun ecele faydası” yok! Olayı “Bonservis ücretleri, garanti paraları, maaşları, deplasman masrafları vs dahil toplam maliyetleri; kazanılan bir maç sonrası aldıkları primden daha az rakibe karşı alınan bu önlem tabi ki gerekliydi!” diye karikatürze etmek de mümkün ama... 2. yarıya Durica takviyesini de yaparak çıkan, sonrasında N’doye kozunu kullanan Yanal, bunca temkininde haklı çıktı! Son maçın ardından yaptığı açıklamayla kimin oluşturduğu konusu kafaları karıştıran bu kadronun gücü belki daha fazla ama ruhu yoktu işte!

Esteban’ın yediği gol ve rakip ceza alanında ayakta kalamayıp her düştüklerinde hakeme “penaltı tacizleriylle” komik durumlara düşen bir Süper Lig ekibinin iki alt ligden rakibine karşı “aciz durumunu”, Esteban hariç tam kadro olması, 3 oyuncu değiştirme hakkını kullanan Gümüşhanespor’da kaleci Oğuz’un son 20 dakikayı sakat tamamlaması da gideremedi. Son olarak Salih Zafer, Bordo Mavili taraftarların “rezalet” tezahüratlarına neden olan galibiyet golünü atarken Bordo Mavili meslektaşlarına verdikleri “ruh” dersini taçlandırdı.

YORUM YAZ