MENÜ

Sorular üzerine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fatih Terim’in Euro 2008’e en ideal kadroyla gitmediğine inananlardanız. Bunu çokça dile getirdik. Artı kendi kadrosunu da en verimli biçimde kullanmadığı kanısındayız da. İsviçre maçının ilk yarısındaki ağır sahayı ve yağmurun devam ettiğini düşünün ve skorun istenilen gibi gerçekleşmediğini varsayın. Sorulacak ilk sorular ne olurdu, irdeleyelim: Bu ağır sahada Tümer ilk onbirde kullanılır mı? Hadi başladınız, o haliyle 45 dakika tutmanın anlamı neydi? Mehmet Yıldız gibi güçlü bir oyuncunun eksikliği hissedilmedi mi? Mehmet Topuz keza! Skor iyi olunca hiçbir şey irdelenmedi. “Arda neden ilk maçta düşünülmedi?” sorusu dışında. Futbol bu: Skor iyi olunca, top üç direğin arasından geçince her şey iyi.
Trabzonspor’da bugünlerde transfer harekâtına yoğun bir destek var. Özellikle seçilen mevkiler ve tercih edilen isimler konusunda tam bir ‘doğru’ mutabakatı söz konusu. Ama sessiz, pusuda bekleyen bir kesim var. Belli ki kılıçları bilemiş, kullanmak için olası başarısızlığı bekliyorlar. Sorularını saklıyorlar, uygun zemin ve zaman bekliyorlar.
Biz pozitif düşünenlerdeniz, tavrımızı net belli ettik. Pozitif düşünenlerin oranı olağanüstü yüksek ve bu durum kombine bilet kampanyasına yansıdı. Kişilerden sonra kurumların da işe sahip çıkması anlamlı. Birçok kurum ya da kuruluş, elemanlarına üyelerine kombine bilet çağrısı yaptı. Toplu alımlar önümüzdeki günlerde artabilir. Bu noktada konumuz; bazı kişi ya da kuruluşların temsilcilerine getirilen eleştiriler ve sorular: “Bugüne kadar neredeydiniz?” Muhatapların kimlikleri bazen bu soruları o kadar anlamsız kılıyor ki! Örneğin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren. Trabzonspor’un her kademesinde olmuş, Üye, Divan Kurulu Üyesi, Yönetici, amatör kulüp yöneticiliği vs. Kombine çağrısı yaptı diye bu kimliğin sahibine, “Bugüne kadar neredeydiniz?” gibi bir soru yöneltmek ne kadar mantıklı olur. Kaldı ki, Eren ve şahsında benzer eleştirileri alanlar bugüne kadar piyasada olmasa bile, şimdi ortaya çıkıp işi sahiplenmelerinde ne tür sakınca vardır, merak ediyoruz? Dememiz şudur ki; Trabzonspor Üyeleri, eğer yarım asırlık özleme son verilmesini istiyorsa, işe sahip çıkmalıdır. Bugünlerde kombine sayısı konusunda, “10 bini bulur, bulmaz” yorumunu yapanlar da var, bizim gibi “15 bin kesin geçilir” diyenler de. Bizim dayanağımız 19 bini aşkın üye. Kombine sayısı, şu ana kadar büyük çoğunluğu üye olmayan kişilerle 7 bine yaklaşmışsa haklı çıkabiliriz. Daha üyeler, mevcut ve eski yöneticiler devreye girecek çünkü...
Yarın sorarsınız, ya da sorarız!

YORUM YAZ