MENÜ

Sörloth'un golü, öncesi ve sonrası!

Abone Ol Google News

Türk Futbolu’na renk katan 4 büyük takım arasındaki ezeli rekabetin iki önemli figürü olmalarını geçtik, Süper Lig’de zirve yarışı içinde bulunmalarıyla çelişkili bir ilk yarı izledik. İki takım da koca 45 dakikayı sıfır riskli kontrollü oyun, organize ataklar üretemeden, uzun toplarla çıkışlarda rakip ceza alanında karşılıklı hata beklentileriyle geçirdi. Böyle bir ortamda ancak kez bulabildikleri pozisyonlarda da son vuruş beceriksizliği yaşadılar. Yıldız oyunculardan bu tür durumlarda karşılaşmayı izlenilebilir kılacak hareketler-hamleler beklenir. Nitekim ikinci yarının hemen başında Sosa-Sörloth işbirliği sonucu gelen gol, oyuna kıran kırana mücadele anlayışı getirdi. Sonrasında iki kalede de kritik pozisyonlar üretilen Galatasaray’ın ısrarlı baskısını, Trabzonspor’un çabuk ve tehlikeli çıkışlarını izledik. Golü bulan taraf son dakikada Galatasaray oldu ve taraflar birer puanla yetindi.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Gol sonrası kontrataklarla rakibe ciddi sıkıntılar yaşatmış olsa da Trabzonspor’un, Galatasaray’ın yoğun baskısına, ceza alanından uzak bölgede önlem alabilecek gücü yok muydu?

Haberin Devamı

Maçın starı

Ustalık kokan gol vuruşlarıyla; kötü bir ilk yarının ardından Sörloth maça hareket, Nagatomo da son dakikada Galatasaray’a puan getirdikleri için ön plana çıktılar.

Maçın olayı

Galatasaray’ın yenik duruma düştükten sonra en azından beraberliği yakalama amaçlı, golü bulmak için ciddi riskler aldığı arzulu ve ısrarlı çabası.

Kısa mesaj

Şenol Güneş Spor Kompleksi, gerek konuk, gerekse ev sahibi taraftar tribünlerinde açılalı beri en coşkulu ve en kalabalık seyirci topluluğunu ağırladı.

YORUM YAZ