MENÜ

Şekil haftaları!

Abone Ol Google News

Hiç şüphesiz Trabzonspor’un sezon başından beri en büyük sıkıntısı transferdeki kadro planlamasında baskı ve algılarla yanlışlığa düşülmesidir. Lig tecrübesi olmayan ve de takımlarında oynamayan bu kadar genç oyuncuyu hem de pilot takımı amatöre düşmüşken transfer etmek hataların en büyüğü...

Haberin Devamı

Gelinen noktada sakatlıklar da aslında bu büyük hataya yorgan olmuş. İşte bu yüzden Ünal Karaman da eminiz ki istemeye istemeye rotasyona gidiyor. Yoksa Sosa, Pereira, Nwakame gibi takımın yükünü büyük ölçüde çeken isimlerin, hem de Avrupa Ligi maçında birlikte düşünülmemeri , oyunun gidişatına göre sadece “hamle” için kulübede oturtulmaları kolay izah edilebilir değil. Özetle Basel maçındaki oyunun şekli sözünü ettiğimiz sorunun doğal sonucu. Belli ki Karaman kesinlikle Ligi öne alıp bunu yapmıyor. Zira Avrupa Ligi hedeftir!

Yarın akşam Rize’de normal kadrosuna dönecektir ki bunlar mecburiyettendir. Campi geldiği günden beri ilk kez Basel maçında bu denli iyi oynadı. Belki o bölümde kafası karışabilir Ünal Karaman’ın ama dedik ya yapılan plan yanlış ve buna rağmen hoca bu gemiyi en azından şimdilik fena götürmüyor. Orta alanın sağında yine Kamil Ahmet’i tercih ederek baskı yapacaktır ve Sturidge’i oturtup Shorlöt’u tepeye alacaktır... Gerisi bildiğiniz gibi gerisi zorunluluktan... Ama ne olursa olsun ligi sürüklemeli Trabzonspor ve de sakatlar gelene kadar en az kayıp yaşamalı... Çünkü bu haftalar lig sıralamasında bir anlamda şekil haftaları. Üstelik milli maç arası var ve moral kondisyonun üst düzeyde tutulması gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ