MENÜ

Şampiyonlukta kilit bir maç

Abone Ol Google News

1- Bu maç için son 3 maçı baz almak doğru bir değerlendirme midir?
Futbolda dün yoktur, bugün vardır. Her maçı kendi içinde değerlendirmek gerekir. Çok iyi oynadığınız bir maçla, bir sonraki maçı kazanamazsınız. Denk kuvvetlerin mücadelesinde maça en iyi şekilde odaklanan avantajlı duruma geçer. Hafif gerginlik motivasyonu olumlu etkiler. Ancak Beşiktaş’ın mutlak kazanmak zorunda olması bunu normalin üzerine çıkartacak. Mustafa Denizli şayet oyuncularının gerginliğini ortadan kaldırabilirse koşulları dengeler. Hatta takımını avantajlı duruma geçirir. Yanal, mutlaka Beşiktaş’ın bu durumunu dikkate alarak ekibini hazırlamıştır. Eğer rakibinin zaafından yararlanacak psikolojik rahatlığı sahaya yansıtabilirse, oyunun kontrolünü eline alır.

2- ‘Büyük’ maçlarda kazanamıyor olmak bir baskı unsuru mudur?
Trabzonspor bu sezon 3 büyük maç oynadı. 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Üçünde de oyun üstünlüğü tartışmasız elindeydi. Futbolcular motivasyonunu oynadıkları futbola göre belirlerse sorun olmaz. Sonuca göre hareket ederlerse olumsuz etkilenirler. Önemli olan bardağın dolu tarafına mı yoksa boş tarafına mı bakıldığı. Bu da Yanal’ın işi.

Haberin Devamı

3- Nasıl bir kadro bekliyorsunuz? Alanzinho mu, yoksa ilk 11’den başka bir oyuncu mu son koz olmalı?
Trabzonspor kesinlikle kadro bütünlüğünü koruyarak maça başlamalı. İlerleyen dakikalarda da Alanzinho ya da başka oyunculara şans tanımalıdır. Zira Denizli’nin son haftalarda uyguladığı sistem de Trabzonspor’un ekmeğine yağ sürecektir. Bu maçtaki kilit soru, sahaya Nobre ve Bobo’yla çift mi, yoksa tek santraforla mı çıkacak? Çift santrafor Trabzonspor’un biraz daha fazla zorlanmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

4- Trabzonspor maçı kaybederse yolun sonu mudur, kazanırsa şampiyon mudur?
Trabzonspor maçı kazanırsa kesin şampiyon olur denemez. Ancak şampiyonluk rüzgarını tamamen arkasına alır. Yıllardır gerçekleşmeyen kenetlenmeyi de tam sağlar ki, bu da şampiyonluğu getirir. Ancak kaybetmesi, telafisi mümkün bir konumda bulunduğu için demoralize olmak dışında sorun yaratmaz. Sadece bundan sonrası için kredisini tüketmiş olur.

YORUM YAZ