MENÜ

Rodallega'nın maçı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Rodallega, Antalya’daki golcü şansını yakalayabilse ve zaman zaman kalesinde sıkıntılar yaşamış olsa da Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında daha ilk yarıda kendisini rahatlatacak skoru bulabilirdi. Ama Kolombiyalı oyuncu ikisinde topa vurma adına bireysel becerisine tavan yaptırdığı tam 4 pozisyonda kaleyi yokladı, birinde Hopf engeline takıldı, diğer üçünde boşluğu dövdü. İşin kötüsü Rodallega maç boyunca bu durumu sürdürdü ve maçın skoruna takımı aleyhine damga vuran isim oldu.

Özgüven var ama!

Antalyaspor galibiyetiyle ilk dört için şansını artıran Bordo-Mavililer, bu hedefini gerçekleştirme yolunda son haftaların dikkat çeken ekibi Gençlerbirliği maçını da kayıpsız geçmeyi hedefledi. Nitekim sayısal olarak daha önceki maçlarının uzağında kalsalar da coşkulu taraftar desteğiyle ve büyük bir iştahla karşılaşmaya başladı. Rodallega tıpkı ikinci yarının hemen başında olduğu gibi daha ilk dakikada maçın 1-0 başlamasını sağlayabilecek vuruşunda Hopf’u aşamasa da arkadaşlarının özgüvenini artırdı. Bu durum Yusuf Yazıcı ve Olcay’ın önceki maçlara oranla düşen performansına rağmen ilk yarı boyunca devam etti. Bu iki oyuncunun etkisizliğinden doğan eksiği N’doye tamamladı.

Hopf’un zaferi

Pozisyon zenginliği ev sahibi ekip adına yüksek olsa da Ankara temsilcisi, sonuçsuz kalan her Bordo-Mavili atak sonrası hem direncini artırdı hem de topa sahip olduğunda hızlı çıkışlarda rakip kaleyi yokladı, değerlendiremediği fırsatlar yakaladı. İkinci yarı yine Rodallega-Hopf mücadelesi ve çok uygun durumda olmasına karşın Rodallega’nın değil Hopf’un zaferiyle sonuçlanan pozisyonla başladı. Okay’ın sakatlanmasıyla Castillo’yu oyuna alarak hücum etkinliğini artırmayı hedefleyen Yanal’ın göbekte tek başına görevlendirdiği Onazi adeta iki kişilik oynayarak hocasını mahçup etmedi. Rakibin ilk yarıdaki gibi kendini rahatsız edememesi, Bordo-Mavililer’in son 20 dakikada oyunu iyice Gençlerbirliği yarı sahasına yıkmasını sağladı. Bu durum çok elverişli pozisyonlar bulmasını olanaklı kılsa da, oyunun bu bölümünün konuşulan ismi konumuna getirdiği Rodallega skoru değiştirecek vuruş becerisini bir çok kez gösteremedi. Böylece uzatmalarla birlikte son 11 dakikayı bir kişi eksik oynamasına karşın konuk ekibin istediğini almasına katkı yaptı.

YORUM YAZ