MENÜ

Rize kasırgası

Abone Ol Google News

Çaykur Rizespor ilk yarıdan çok farklı... 6 yeni isim her iki yarıdaki ilk 5 haftalar itibarıyla puan sayısını 5’ten 13’e çıkarıp takıma çok şey katmış. Okan Buruk bu durumun keyfini çıkarıyor, Yeşil-Mavili taraftarlar da... Tribünler tıklım tıklım ve de coşku olabildiğince. Karşıda ilk yarının flaş ekiplerinden Yeni Malatyaspor ise geçen haftadan bile çok farklı! 6 sakat bir cezalı yerine 7 yeni oyuncu sahaya sürdü Erol Bulut, zorunluluktan.

Haberin Devamı

Aatıf hareketlendirdi

İçinde bulundukları bu durumların doğal sonucu; ev sahibi ekip sabırsız ve saldırgan! Eksikleri yetmezmiş gibi daha ilk dakikada bir sakat daha veren Sarı-Kırmızılılar ise temkinli ve de çok dikkatli. Pozisyonsuz geçen ilk 20 dakikada maç giderek sıkıcı hale gelmeye başlarken, Ahmet İldiz’in vuruşunda Gökhan’ın köşeden çıkardığı topla oyun hareketlendi. Kısa süre sonra Aatif kalabalık savunmaya rağmen ceza alanının dışından Farnolle’yi avlayıp bu hareketliliğe renk kattı. İkinci yarının başlangıcıyla birlikte Malatya eşitliği büyük arzuyla kovalarken, bu ortamda Rizespor tribünlerine 53. dakika şovunu doyasıya yaptıran faktör, 5 dakika arayla Ahmet’in vuruşunu Aborhoun’un çizgiden çıkarması, Aleksiç’in şutunda da topun Gökhan’ın mükemmel refleksine takılmasıydı.

Haberin Devamı

Uzatmalarda şov

Hayli tempolu geçen bu yarıda iki takımın skoru değiştirme çabaları tavan yapsa da; 6 sakatına bu maçta Robin Yalçın, Bülent Cevahir ve Arturo Mina’yı ekleyip 86. dakikadan sonra 10 kişi oynamak zorunda kalan Malatyaspor karşısında uzatmalarda Vedat Muriç sonra da Nakoulma birer gol bularak, Rizespor’un müthiş çıkışını taçlandırdılar.

YORUM YAZ