MENÜ

Rize destanı

Abone Ol Google News

Yerinde transfer hamleleriyle Çaykur Rizespor, teknik direktör değişikliğiyle de Kayserispor, Süper Lig’in ikinci yarısına damga vurmuş iki takım. Ev sahibi ekip bu sürece hücum zenginliği, Kayserispor ise takım savunmasındaki başarılarıyla damga vurmuş.

Haberin Devamı

İki takımın birbirleriyle mücadelesinde dengeyi ev sahibi ekip lehine bozan en önemli unsur taraftarın olağanüstü coşkusu oldu. Başarı trbünleri doldurmakla kalmadı, takımın moral motivasyonuna tavan yaptırdı. Aminu maçın başında verilen ikramı geri çevirse de özellikle Vedat’ı durdurmakta çok zorlanan konuk ekipte Mensah gibi ateşleyici bir orta saha silahı da olmayınca hücum yükü daha çok Deniz Türüç’ün üzerinde kaldı. Ama ilginçtir, Deniz rakip kalede etkili olamadı ama yedikleri golde hamle hatası yaptı. Oysaki benzer görevi üstlenen Vedat Muriç goldeki beceri-fırsatçılık unsurlarını ustalıkla kullanmakla kalmadı, takım savunmasına da destek verdi.

Tek flaş ekip

İkinci bölümde de savunma hataları devam eden konuk ekipte, Samudio topu düzeltip gol vuruşunu yapana kadar kendisini kimse rahatsız etmeyince fark ikiye çıktı. Umut ve Kravets’in direk engeline takılmaları, ardından kısa süreli baskısıyla skor üretememesi yanı sıra Vedat’ın penaltı gölüne engel olamaması, Kayserispor’un Hikmet Karaman dönemindeki yenilmezlik ünvanına son verirken, Rizespor 2. yarının alt sıralardan çıkışa geçen tek flaş ekibi olarak kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ