MENÜ

Rekabetin keyfini yaşamak

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sezonu, 33 yıldır büyük bir rekabet içinde olduğu 3 önemli rakibinden puan alamadan kapatmama şansını son kez kullanacak olan Trabzonspor’u, bu anlamda Cumartesi günü çok önemli bir sınav bekliyor.
Puan cetvelindeki konumları ve oynandığı dönemdeki form durumları ne olursa olsun çok büyük çekişmeye sahne olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarından biri olan bu mücadeleyi daha da anlamlı kılan unsur, kuşkusuz Süper Lig Şampiyonluğu’nu da, Galatasaray’ın olası bir yenilgisiyle direkt ilgilendirecek olması.
Trabzonspor cephesi, haklı olarak olayın bu boyutunu görmüyor. Aksi takdirde, büyüklüğünü inkar gibi bir gaf yapardı zaten. Yapılan açıklamalar ezeli rekabete yönelik ve de ölçülü. Zira; bugüne kadar gerek Trabzonspor’un, gerekse de Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu ya da bu unvanı kıl payı kaçırdıkları sezonlarda genellikle birbirleriyle mücadele etmiş olmaları, rekabetin boyutunu artırdı.
Galatasaray’ın beraberliğinin bile bu maçın skorunun şampiyonlukla ilgili bölümünü nötr hale getireceği gerçeğinden hareketle, iki takıma da düşen; tribünlere Avrupa Futbol Şampiyonası arifesinde pozitif futbol seyrettirmek olmalı.
Tribünlere düşense; iki takım arasındaki rekabetin keyifli boyutunu gündeme getirmek, elbette ki maç sonuna kadar gönül verdikleri renge destek verip, sonunda da kazananı ya da kazanamayanı her neyse alkışlamak olmalı.
En azından bizim beklentimiz bu yönde.
Bu ilginç mücadele öncesinde, Trabzonspor cephesinde dün resmi WEB Sayfası’nda yalanlanmasına karşın gönderilecek futbolcularla ilgili çıkan söylentilerin ve antrenman kaçırmasa da Yanal’ın, Avrupa’da oyuncu izlemek zorunda kalmasının pek şık durmadığını da söylemek isteriz.

YORUM YAZ