MENÜ

'Rahat olun' mesajı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fanatik Gazetesi’nin, internet sitesi www.fanatik.com.tr’de ‘Haftanın Konuğu’ olarak Serhat Demirtaş ile okuyucularını buluşturduğu sanal ortamda ana konu transferdi. Soruların tamamına yakını, Trabzonspor Yönetimi’nin transfer politikasının, adı geçen alınacak futbolcularla ilgili tercihlerinin doğru olup olmadığına yönelikti.
İlginçtir; bir rastlantı eseri, gazetenin dünkü Trabzonspor sayfasının diğer sütunlarında Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun aracılığımızla kamuoyuna verdiği ‘Rahat olun’ mesajı denk düştü.
O mesajın altında internet sayfasında dikkatli okuyucular mutlaka fark etmişlerdir bir okuyucu yorumu vardı. İsmail Koç diyordu ki yorumunda: Eski başkan da aynı sözleri söylüyordu, “Rahat olun, rahat olun. En iyi transferleri yapacağız” diye...
Sadede gelelim:
Son iki yıldır transfer konusunda sadece hayal kırıklığı yaşayan Trabzonspor taraftarının bu yönetimden beklentisi büyüktür. Dolayısıyla yönetimin yanlış yapma lüksü yok. Bu durumda temas kurdukları her oyuncuyla ilgili çok titiz davrandıklarını ve birkaç maçta çok ayrı kişilere izlettirdiklerini biliyoruz. Ancak özellikle Trabzon’u gezerek ülkesine dönen kaleci Simon ve Belçika’da top koşturan Daniel Cruz ile ilgili kamuoyunda var olan ciddi kuşkuların transferleri gerçekleşmeden mutlak giderilmesi gerekiyor. Aksi takdirde oluşacak bir olumsuz önyargı, transfer edildiklerinde performanslarını etkiler, bir hatada “Senaryo aynı, oyuncular farklı” yorumunun yapılmasına neden olur.
Eğer teknik direktörüyle olan problemi performansının düşüklüğüne bağlıysa, Bundesliga’daki 5,5 yıllık deneyimi ve bir kaleci için ideal fiziğine karşın Simon’un başarı şansı yüksek değil. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla Yanal’ın da olumsuz baktığı Cruz, iddia edildiği gibi birkaç kez menüsküs ameliyatı geçirmişse, Belçika Ligi’ndeki performansıyla Trabzonspor’un ihtiyacına yanıt vermez. Transferleri gerçekleşecekse bu iki oyuncuyla ilgili söz konusu kaygıların mutlaka giderilmesi gerekiyor.
Aksi takdirde İsmail Koç yakınmasında haklı olacak ve ‘Rahat olun’ mesajının hiçbir anlamı kalmayacak.

YORUM YAZ