MENÜ

Proje üretmek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor için fikir üreten, proje öneren o kadar çok e-posta alıyoruz ki; bunları değerlendirmek bir yana, okumanın bile bizler için ciddi zaman gerektirdiğini belirtmek istiyoruz. Bunu bir yakınma olarak alırsanız şu söylenebilir: Evet bir yakınma ama o önerilere gereken önemin verilmesini sağlayamama yakınması. Neyse ki; Trabzonspor’da ilk defa bir yönetim, üye-taraftar fikir ve proje önerilerini dikkate alacak birim oluşturdu. Ne mutlu Trabzonsporlulara ki; böylesine dinamik ve ilgili bir üye-taraftar profili var.
Konumuz; hem yönetim hem de üye-taraftar cephesinden gelen ve bu bilgileri pekiştiren iki mail. İlki; taraftar Ufuk Doğru’dan:
faaliyet raporunda 2 bin 200 kombine satıldığını üzülerek gördük. Oysaki 5 bin 961’i oy kullanma hakkına sahip, 19 bin 600 üyeli kulüpte tüzük değişikliğiyle, oy kullanma hakkına kombine kartı zorunluluğu getirilebilir. Derginin tirajı, akaryakıt istasyonlarıyla yapılacak anlaşmalarla yakıt karşılığı taraftarlara verilerek artırılabilir. Bildiğimiz kadarıyla bazı Batı Avrupa ülkelerinin kulüplerinde başkan ve yöneticiler, yönetim hatasının bedelini belli oranda ödemektedirler. Böylece yönetici performansı yüksek olmaktadır. Tüzüğe böyle bir madde konulabilir.” -Ciddi bir öneri, zira bedel ödemeyenlerin nasıl yöneticilik yaptıklarına çok yakın geçmişte tanık olduk. Sonuç 2 yılda 150 milyon YTL ‘lik harcama, 40 milyon YTL’lik borç.-
Bir e-posta da Trabzonspor’da yönetimin yeni uygulamasıyla projeleri değerlendirme görevini üstlenen Sırrı Eren’den geldi:
“Taraftar Projeleri İletişim Bürosu, projelerin Yönetim Kurulumuza kolay ulaştırılabilmesini sağlamak adına kuruldu. Her birini mutlaka değerlendireceğiz.”
Bu noktada üyelere taraftarlara düşen projelerini bu birime iletmek olmalı. Ancak, önerileri, alınacak-satılacak futbolcu, forma renkleri, taraftara bilet vs şeklinde değil, ciddi, üzerinde kafa yorulan, kurumun geleceğini şekillendirecek düzeyde olmalı.
Unutulmasın ki her yönetici eskiden bir taraftardı, üyeydi, yarın her üyenin yönetici olma şansı var. Bu nedenle her bir proje önemlidir.

YORUM YAZ