MENÜ

Özel yaşam üzerine!

Abone Ol Google News

Topluma mal olmuş kişiler, başta ülkeyi yöneten yönetmeye talip olanlar, her bir hareketleri kitleler tarafından örnek alınan sanatçılar, ün para sahibi olmak gibi öncelikli nedenlerle, çocukların, gençlerin idolü olan sporcular, yazıları ve söylemleriyle kamuoyu oluşturan gazeteciler, özel hayatlarına dikkat etmek zorundadır.

Haberin Devamı

Durumu spor özeline indirgersek; özellikle futbolcular, daha bir göz önündedirler. Tabi ki onların da özel yaşamları olacak. Tabi ki sevecek sevilecekler, bekar kız ise erkek, erkek ise kız arkadaşları olacak, yiyecek içecekler, gezecek görecekler. İzinli oldukları dönemlerde bunların hepsini toplum kurallarına uygun biçimde yapacaklar da. Ancak bu davranışların, meslek yaşamlarında olumsuzluğa yol açmaması koşuluyla.

Daha fazla dikkat etmeli

Konumuz malum; son transfer sezonunda Beşiktaş’ın ısrarla almak, Trabzonspor’un ısrarla vermek, kendisinin de ısrarla gitmek istediği halde siyah beyazlı kulübe transferi, fıkralara konu olabilecek biçimde gerçekleşmeyen Burak. İzinli günlerinde gerçekleşmiş olsa da Burak’ın gece yarısı jeep kazası ve sonrasındaki Arda olayına adının karışmasında olduğu gibi, bu futbolcunun özel yaşamında toplumu rahatsız etmeyecek kriterlere uymaması, benzer konuların kendisine yakıştırılmasına neden olmaktadır. Şimdilik herhangi bir kanıt henüz sunulamadığı, hem kendisi hem de söz konusu genç futbolcu tarafından yalanlanan olayda haklı gözükmüş olsa da, Burak’ın genel olarak medyayı sorumlu göstermesi, aslında buna daha önceki “vukuatlarının” neden olduğu gerçeğini görememesi anlamına gelir.

Haberin Devamı

Burak özel yaşantısına bundan sonra daha fazla dikkat etmelidir.

Mantıklı bulmuyoruz

Gelelim olayın yönetim Burak medya ilişkisi boyutuna. Yönetimin devre arasında bu oyuncuyu göndermek için değersizleştirmek istediği, bunun için de medyayı kullandığı iddialarını mantıklı bulmuyoruz. Bir yönetim satmak istediği oyuncuyu neden değersizleştirsin ki? Aksine onun daha iyi performansa sahip olup, gidene kadar kulübe futboluyla golleriyle katkı sağlaması, böylece giderken daha iyi bir bonservis bedelinin alınması için onu daha bir özenle korur. Hatası varsa da medyadan saklar. Medyaya sızacak yanlışı varsa, cezasını kendisi verir. Şu ana kadar böyle bir ceza söz konusu olmadıysa, böyle bir şey gerçek değildir, gerçekse de yönetimin Burak’a ceza vermeye gücü yoktur. Bu da medyaya sızdırılmasının yönetimin işine gelmeyeceğinin göstergesidir.

Gerisi her tarafın olayı kendi penceresinden değerlendirip, bir şekilde diğerlerine çakma gayretinden başka bir şey değildir.

YORUM YAZ