MENÜ

Oyun da, skor da!

Abone Ol Google News

Süper Ligin zirve mücadelesi yapan takımlarından, isimleri “iyi futbol” ile anılan ikisinin karşılaşması söz konusu olunca, beklenti yüksek oluyor ister istemez. Ancak dünkü gibi futbol kalitesinin arzulanan düzeye çıkmaması halinde bu durumu tolere eden faktörler devreye giriyor. Örneğin; kora kor mücadele ortaya konulması, bireysel yeteneklerin ön plana çıkarılması gibi...

Haberin Devamı

Ankaraspor Trabzonspor karşılaşmasında tipik bir puan mücadelesinin gereği sahanın hemen her yerinde rakibe pres, iki takım için de 90 dakikalık sürenin vazgeçilmez taktiğiydi. Bu durum işte kora kor diye tanımladığımız mücadeleyi doğurdu. Araya sokulan bireysel yeteneklerin neredeyse sınırsız kullanılması faktörüyse, maçın seyir zevkini artırdı. Gökhan’ın akıl dolu plasesiyle gelen mükemmel gol ve skor rahatlığı sağlayan Umut’un aşırtma vuruşunu çok sık göremiyoruz sahalarımızda. Ramazan ve Mehmet Çakır’ın 30 metreden sert şutlarını ve maça konsantresi her pozisyonda tam olan Sylva’nın artistik kurtarışlarını da. Yattara’nın taşıdığı, Gökhan’ın vuruşunda direkten dönen topla birlikte tribünlerin havaya sıçramasının hazzını yaşamak gerek. Bir de Özer’i izlemek tabiî ki... Dün de müthiş işler yaptı, değerini katladı, tıpkı Colman gibi.

Haberin Devamı

Sonuçta bu bir puan mücadelesi ve liderin puan kaybettiği gün galibiyet Trabzonspor için daha bir anlam taşıyordu kuşkusuz. Nitekim bordo mavililer, zaman zaman ezici üstünlük kurdukları maçta tartışmasız hak ettikleri 3 puanla zirveye yeniden ortak oldular. Yanı sıra bu galibiyetle şampiyonluk mücadelesi için çok büyük özgüven yakaladılar.
Uzatmalarla 25 dakika sahada kalan yeni transferi Alanzinho, şimdilik sadece kendine güveni konusunda bir fikir verdi. Top ayağına yakışıyor, ancak onu kullanmadaki abartılı şov merakı başına işler açabilir bizden uyarması.
Bu kez oyun da skor da, anlayana!

YORUM YAZ