MENÜ

Olmuyor işte!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray, 40 dakika süreyle tabiri caizse Trabzonspor’u dövdü. Tek top yaptırmadı rakibine şampiyon adayı, kalesine yaklaştırmadı. Kendisi 4 net pozisyon buldu. Birinde direk, ikisinde de Tolga engeline takıldı.
İlk yarının son 5 dakikasındaysa; yüksek tempo Galatasaray’ı yormuş olacak ki Trabzonspor’un oynadığını da fark ettik. O ana kadar halı saha düzeyindeki şovuyla “yokları oynayan” Yattara başlangıçlı, Ayman kötü vuruşlu atağın pas olduğu Umut, finali kendi klasiğiyle yaptı, topu auta attı. Sonra yine Umut’lu bir pozisyon ama umutsuz sonla devre tamamlandı.
Aradaki dinlenmenin sağladığı efor, Galatasaray’ı bıraktığı yerden başlattı. E o arada Trabzonspor da dinlendi ama Hüseyin arkasından gelip geçen Ayhan’ı yetişemedi bile, o da Arda’ya golü yaptırdı.
Golden sonra pek pozisyon bulamadı Galatasaray. Aksine Trabzon biraz canlandı ama Ergin’i de sahaya sürmesine karşın skor üretemedi. Sonuç pek sürpriz değil. Zira Trabzon savunma yapmayı bilmiyor, ceza sahasından çıkan her top rakibe atak başlatıyor. Sadece oyunu bozan ama top yapamayan isimlerden kurulu orta alanının da benzer katkısı, belki de Galatasaray’a en kolay hücum yapabildiği bir maç çıkarma olanağı sundu. Geri kaldı Barış, kötü oynadı, sakatlığı nedeniyle olmasa da değişiklik doğru.. Yattara, basit şovlarla yetindiğinde sıkıyor, dünkü gibi, zararlı da oluyor ayrıca. Umut bildiğiniz gibi. Alternatifi olmayan bir kadro bu, ne kadar özel prim vaat etseniz de olmuyor işte.
Maçın en kritik pozisyonu şampiyonluk yarışını da ilgilendirdiğinden belli ki tartışılacak. O pozisyonda Umut, Mustafa topa vurduğunda değil, top Adnan’a dokunduğunda ofsayttı. Tartışılan da topun Adnan’na dokunup dokunmadığıydı. Ama karar bize de doğru gibi gözüktü.

YORUM YAZ