MENÜ

Nostaljik pazar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Kimler yoktu ki, Trabzon Ortak Güç Platformu’nun Swiss Otel’deki kahvaltısında; Faruk Özak’tan Volkan Canalioğlu’na, Sadri Şener’den Urbain Braems’a, Giray Bulak, Tolunay Kafkas ve Ünal Karaman’dan Şeyhmuz, Cengiz, Osman, Soner’e, Tuncay Bender’den Metin Akbaşoğlu’na ve medya grubuna girmiş Serdar Bali ve İskender Gönen’den, benzer toplantıyı Hollanda’da yapacak olan eski futbolcu Hakan Karakaş’a kadar... Çok sayıda da ismini not edemediklerimiz, bu nedenle affını beklediklerimiz, eski yöneticiler, futbolcular.
Konu Trabzonspor tabi ki; Sadri Şener medyanın ilgi odağı. Her zamanki açık yüreklilikle, tranferde gizililik esası falan dinlemeden, yönetim kurulu toplantısı slanondaymış gibi açıklamalar yapıyor. Pür dikkat dinleniyor: “Daha bitmedi” diyor ve ekliyor: “Yenileri yolda.”
Her biri iyi Trabzonsporlu olan kitleden yorumlar. Urbain Braems, Colman’ı anlatıyor: “Çok iyi futbolcu, Trabzonspor isabetli transfer yaptı.” Lemi Çelik’in, “10 yıl Trabzonspor’un solbek sorunu olmaz” dediği Cale için Serdar Bali, “Başka futbolcu için gitmiştik, o dikkatimizi çekti” diyor. Giray Bulak, Selçuk’u anlata anlata bitiremiyor. Ankarasporlu Özer ve Manisasporlu Selçuk için Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetine geliyor konu: Birini Fenerbahçe, diğerini Trabzon alır görüşü hakim.
İlk tartışma kaleci konusunda: “Yeterli” diyenler, “yetersiz” diyenlerden daha az. “Stoperlerin hepsi genç” görüşünde olanlar, “Onları yönetecek bir abi gerek” önerisinde bulunuyorlar. İki önemli eksik daha kitleden: “Oyun kurucu ve bitirici, son vuruşlarda etkili santrafor yok, mutlaka alınmalı.”
Çoğunluğu oluşturan grup 1995-96’da kaçan şampiyonluğun acısını sahada yaşayanlardan. Aygün’ün başını ve Ali Şen’in kullandığı taşı unutamıyorlar. Serdar Bali, Özkan Sümer anılarına giriyor, Faruk Özak’la, top eline geçtiğinde bırakmama polemiği. Özak, “Serdar topu bırakmaz” diyor, Bali, “Sizden öğrendim bakanım!” sözüyle karşı atağa geçiyor. Sonuçta ihale, İskender’e kalıyor.
Sadri Şener, “Arkadaşlar kusura bakmayın erken gideceğim, bir transfer görüşmesi var da!” diyince gözler ışıl ışıl. Grup fotoğraf için toplanıyor, birçok kişi kareye sığmıyor.
Arkalardan bir ses: “Bu büyük topluluğa” diye söze başlarken, diğeri tamamlıyor: “Şampiyonluk yakışır.”

YORUM YAZ