MENÜ

Normal sonuç!

Abone Ol Google News

Tabiri caizse kolu kanadı kırılmış, birçok mevkiyi çakma takviyelerle doldurmuş Trabzonspor’a ilk 20 dakikada inanılmaz baskı kurdu Galatasaray. Karaman’ın çaresizlikten sol bek Amiri ve ön libero Toure kararıyla dengesi bozulan savunmanın bu baskıya uzun süreli direnç göstermesi zordu. Ancak Sarı- Kırmızılılar durum böyleyken gol için elini kullanan Diagne’nin çabası (!) yeterli olmayınca Onyekuru’nun kendisine dokunmayan genç Arda’ya sarı kart da gösterterek penaltı almasıyla öne geçti. Sonrasında da temposu düştü. Bordo- Mavililer dengeyi kurup aradıkları eşitlik golünü kısa süre sonra buldular. Ancak Toure’li orta alanda, başta Kamil Ahmet ve Amiri’li beklerde ciddi sorun yaşayan Trabzonspor’un direncinin zayıflamasıyla Galatasaray ilk yarının sonlarında biraz da genç Hüseyin’in talihsizliğiyle devre arasına üstün girmeyi başardı. Abdülkadir desteği sağlanarak çıkılan ikinci yarıda bordo mavililer daha toparlanamadan gelen 3. gol ve Ekuban’a ceza alanında yapılan harekete devam kararı Galatasaray’ın işini kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu?

Haberin Devamı

18 yaşında bir genç Arda. Önce Diagne eliyle golü denedi, kandıramadı! Sonra Onyekuru takmayı bile başaramadığı ayağıyla kendini yere bıraktı, penaltı! Peki bu aldatma anılarıyla nasıl sürdürecek bu çocuk futbol yaşamını?

Maçın starı

Türk Telekom Stadyumu’nu dolduran 45 bin dolayında Galatasaray taraftarı, maç boyunca Sarı-Kırmızılı takıma inanılmaz coşkuyla destek verdiler. Tribün baskısı ilginçtir Trabzonsporlu oyunculardan çok Ümit Öztürk’ün kararlarında etkili oldu.

Maçın olayı!

Penaltı kararı verilen Onyekuru - Arda ve ‘devam’ denilen Marcao - Ekuban mücadeleleri. Hakem Ümit Öztürk, belli ki bu iki kritik kararıyla önüne geçtiği zirveyi direkt etkileyecek maçtan daha çok konuşulacak.

Kısa mesaj

İlk maçın onbirlerinde Galatasaray’dan 6, Trabzonspor’dan 7 oyuncu yok. Fark şu; sarı kırmızılılar flaş transferleriyle, transfer yapamayan Bordo-Mavililer, U-17 - U-21’le kadroyu yenilemiş.

YORUM YAZ