MENÜ

Neden not düştük?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

“Yanal’la devamın doğru olduğunu düşünenlerdeniz ama şu futbolu ve tercihlerini görünce de, “acaba” demekten kendimizi alamadığımızı bu yazıya not düşmek istiyoruz.”
Bu sözleri; son dönemde, sıkça kurduğumuz, “Trabzonspor belki de sezonun en kötü maçlarından birini oynadı” cümlesinin yeni muhatabı Ankaraspor maçıyla ilgili değerlendirmenin bir bölümünde kullandık.
Çok sayıda e-posta aldık, ne demek istediğimiz soruldu.
Anlatalım:
Ankaraspor maçı henüz başlamadı. Kale arkasında bir gurup seyirci, “Ersun’u satanı biz de satarız” diye tezahürat yapıyor. Dakikalar ilerliyor, Trabzonspor yenik duruma düşmüş, slogan değişmiyor: “Ersun’u satanı biz de satarız.” Maç bitiyor, aynı slogan: “Ersun’u satanı, biz de satarız.”
Bu maçtan 3 günce Başkan Sadri Şener’den bir açıklama: Ersun Yanal ile 2030’a kadar birlikte çalışacağız.
Bu açıklamaya karşın, üstelik bu kadar kötü futbol oynanan, teknik direktörün futbolcu tercihlerinin tartışıldığı ve en önemlisi kaybedilen bir maçtan sonra bu sloganlar, teknik direktörün durumun tribün nezdinde bile tartışılır konuma geldiğini gösterir.
İstatistikler ortada: Kupa’da 4 maç, 2’şer galibiyet ve yenilgi, atılan 8’e karşı yenilen 6 gol ve birinci turda veda.
Ligde, 18 maç, 8 galibiyet, 9 yenilgi, bir beraberlik, 25 atılan, 27 yenilen gol.
Doğrudur; giden teknik ekip ve yönetim, Trabzonspor’a, kötü, dengesiz bir kadro bıraktı. Devre arasında transfer sözü verildi, yapılmadı. Ama ne olursa olsun, bu kulübün teknik direktörü, çeşitli kulüplerde ve Milli Takım’da görev yapmış, Türkiye’de alınabileceklerin en iyilerinden biri. O teknik direktör ki Süper Ligi ve Trabzonspor’u, yayıncı kuruluşun yorumcusu sıfatıyla da çok yakından tanıyan bir kişi olarak, bu takıma katkıda bulunacağını düşünüp görev kabul etmiş. Sonuç pek iç açıcı değil. Buna karşın kurulma aşamasında kendisinin de bulunacağı ve sezon başı hazırlık kampını geçirebileceği bir kadroyla çalışmasında veriminin farklı olacağını düşünüyoruz. Ancak bu tür tezahüratlar bizce özünde kendisine zarar veriyor.
Dememiz budur.

YORUM YAZ