MENÜ

Moawad muvazaa mı?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Masum bir dilekçeyi kullanarak erteledikleri genel kurul nedeniyle el koydukları transferde camiaya dördüncü kez hayal kırıklığı yaşatarak giden yönetimin son aldığı oyuncu Moawad ile ilgili spekülasyonlar kafa karıştırıyor.
Trabzonspor, Moawad’a talip olduğunda Mısır, Afrika Kupası’nda mücadele ediyordu. Final hakkının elde edildiği maçtaki performansı ve asisti ile turnuvanın gözdelerinden biri olan sol kanat oyuncusu, 3 aylığına 150 bin dolar karşılığında kiralandı. Mısır Afrika Şampiyonu olunca da, Trabzonspor’da nasıl bir performans sergileyeceği daha büyük merak konusu oldu. Anlaşmaya göre sezon sonuna kadar Bordo-Mavili formayı kiralık giyecek oyuncu, istenildiği takdirde 900 bin Dolar bonservis bedeli karşılığında Trabzonspor’un malı olacak.
Buraya kadar her şey normal, ancak 14 Şubat’ta üstelik hazır olarak geldiği Trabzon’da, Trabzonspor’un yaptığı 3 maçta da forma giyememesi ve transferiyle ilgili iddialar kafa karıştırdı. Şöyle ki: FC İsmaily kulübünün oyuncusu Moawad’a, El Ahli kulübü talip olur. 1 milyon Dolar bonservis bedeli karşılığında transfer gerçekleşme aşamasındayken, İsmaily taraftarları büyük tepki gösterir. Bunun üzerine de transfer askıya alınır, oyuncu küser. Trabzonspor’a kiralanma süreci böylece başlar.
Mısır’da yayınlanan bazı gazetelere göre bu transfer “muvazaalıdır.” Trabzonspor, bu futbolcuyu sezon sonunda, transferinde öncelik hakkı kendisinde olmasına karşın El Ahli kulübü, bu oyuncuyu alacaktır. İddialara göre giden yönetimle anlaşma böyledir.
Şimdi soralım: Geçmiş 3 maçta da düşünülmeyen, Konyaspor maçı sonrası gittiği ülkesinden bir gün gecikmeyle gelip iki antrenman eksiği olduğu için Kasımpaşa’ya karşı da oynama şansı azalan Moawad’ın transferi, gerçekten muvazaalı mıdır? Trabzonspor’da oynatılması halinde yüksek performansı söz konusu olursa, gönderilmesinde sıkıntı yaşanacağından korkulması nedeniyle mi oynatılmamaktadır? Değilse; Afrika Kupası Şampiyonu’nun direk oynayan futbolcusu, Trabzonspor’da oynayabilecek kapasitede değil midir?

YORUM YAZ