MENÜ

Maçın hakkı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Geçen hafta biri Süper Lig diğeri de Şampiyonlar Ligi’nde olmak üzere zorluk derecesi yüksek iki maça çıkan Beşiktaş’ı hem yorgun hem de bu iki karşılaşmada en önemli kozları olan bir çok oyuncusundan mahrum yakalayan Trabzonspor için bu durum, 3-0’dan 3-4’e travmasını yaşadığı haftanın ertesinde büyük bir avantajdı. Bu fırsatı değerlendirme amaçlı Yanal hamleleri de, ilk 11’de isim-görev alanı değişiklikleriyle hatırı sayılır boyutta oldu. Öyle ki; Yusuf Yazıcı ve Mas’a kulübe, Onazi ve Hubocan’a ilk 11 uygulamaları da maç öncesi kadro tahminlerine ters köşe yaptırdı.

Golle tempo yükseldi

Böyle bir ortamda Beşiktaş’ın Talisca-Babel-Talisca organizsayonuyla gelen golüne kadar ‘sıkıcı bir derby’ havasını veren karşılaşma bu golle birden yüksek tempo kazandı. Böylece iki takımın bu lig mücadelesi ‘kalite’ beklentilerini karşılamaya başladı. Ardından genç Abdulkadir’in yeteneklerini giderek üst düzey biçimde yansıtma çabalarına paralel asistiyle gelen Olcay golü eşitliği sağlamasının yanı sıra ‘vefa’ denen duyguya tavan yaptırdı. Hoş görüntüler izledik uzun süredir ligimizde tanık olmadığımız kadar... Sonrasında iki takımın da tempoyu düşürmeme çabaları, risk almama gayretinin gölgesinde kalınca tribünleri heyecenlandıracak sadece bir pozisyon üretilebildi, onda da top Cenk’i dinlendirme amaçlı ilk 11 şansı bulan Negredo ile direk engeline takıldı.

Kaybedene yazık olurdu

Oyuna ilk müdahale tribündeki Güneş’ten sarı kartlı agresif tavırlı Medel’le oldu. Skoru değiştirme amaçlı Negredo-Cenk değişikliğine kadar Trabzonspor oyunu kontrol etti. Ancak Onur’un ceza alanı dışı şutlara karşı zaafı bu maçta ikinci kez kendini gösterdi ve Quaresma’nın yokluğunda şans bulan Lens’i adeta ödüllendirdi! Yeniden eşitlik çabasına giren Bordo-Mavililer’de Yanal önce Castillo, sonra da Yusuf Yazıcı kozlarını sahaya sürdü. Ancak Trabzonspor ataklarında Fabri, Onur’a nispet yaparcasına bir performans sergilemeye başladı. Ama son koz olarak kullanılan Rodallega’nın kafa vuruşunda çaresiz kaldı ve kaybedene ‘yazık oldu’ dedirtecek son dakikaları büyük bir heyecana sahne olan karşılaşma beraberlikle sonuçlandı.

YORUM YAZ