MENÜ

Lider'e altın puan!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Denizlispor ve Çaykur Rizespor, kendilerini hedefe ulaştırmayı sağlayacak avantajı elde etme amaçlı çaba ve hırstan uzak görüntü verdi. Dolayısıyla ortaya karşılıklı bir iki cılız girişimi saymazsak neredeyse pozisyonsuz, kötü futbola sahne olan bir karşılaşma çıktı. Bunun Denizlispor açısından en önemli nedeni Aissati’nin yokluğu.

Fatih Tekke’nin göreve gelişinden beri Denizlispor ilk sıralardaki güçlü takımlara karşı iyi sonuçlar elde etti. Çünkü bu maçlarda savunmayı güçlü tutup önde Mehmet Akyüz ve Aissati ile çabuk çıkıp sonuç üretmeyi başarıyordu. Aissati’nin yokluğunda Mehmet Akyüz de etkisiz kaldı, sonuç üretilemedi.

Kazanamıyorsan kaybetme

Rizespor cephesine gelince; öncelikle Fatih Tekke’nin planlarını bozacak şekilde savunmada pek fazla boşluk verilmedi. Burada amaca ulaşılsa da, kazandığı takdirde son 3 maça büyük avantajla çıkacağı gerçeğinden hareketle yapılan kazanma hesapları tutmadı. Çünkü topa daha fazla sahip olmuş olsa da pozisyon üretmeyi sağlayabilecek final pasları olumlu kullanılamadı.

Bu skor iki takıma da sağladığı birer puanla ilk bakışta taraflar açısından pek tatmin edici görülmeyebilir. Ancak “kazanamazsan kaybetme” kuralı en önemli teselli faktörü. Zira iki takımın da bu maçı kazanabilecek bir gücü yoktu.

YORUM YAZ