MENÜ

Kozlar el değiştirdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe 70 dakika süreyle Gökhan Gönül ve Uğur Boral’lı ama kanatsız, Aurelio ve Maldonado’lu ama ön liberosuz, Alex’li ama oyun kurucusuz, Deivid ve Kazım’lı ama üçüncü bölgeye top taşıyacak isimlerden yoksun, Kezman’lı ama santrforsuz oynadı. Dolayısıyla Galatasaray savunması hiç sıkıntı çekmedi, orta sahası istediği gibi oyunu yönlendirdi, kanatları koridor gibi kullandı, forveti pozisyon üstüne pozisyon üretti. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Galatasaray ataklarına adeta tek başına direnen Volkan, Edu’nun pozisyonunu bozmasıyla, Nonda’ya kariyerinin en rahat golünü attırdı.
Ali Sami Yen’deki bir yenilginin şampiyonluk rüyasından uyanmak anlamına geldiğinin bilincinde olan Zico, Semih’le çift santrfora döndü, sonra da Wederson’la rakibin etkili geldiği sol tarafa destek sağladı. Ancak oyunda dengeyi sağlayan asıl değişiklikler Galatasaray’dan geldi. Olası galibiyetten ‘nasiplendirilmesi’ amacıyla olacak ‘kral!’ oyuna alındı. Rakip savunmayı hırpalayan Nonda kulübeye. Yetmedi, Ümit Karan’ın yerine Song’la savunma güvenliğinin artırılması planlandı. Tek santrforlu kötü Fenerbahçe’ye özenildi. Böylece Fenerbahçe’nin etkinliği sağlandı. Ancak bu durum ne Galatasaray savunması ne de Aykut hata yaptığı için sonuç getirmedi.
Ülkenin günlerdir adeta kilitlendiği derbi, futbol kalitesi olarak üst düzeyde geçmese de -ki çok normal- bütün kozları şampiyonluk yolunda çok büyük avantaj sağlayan Galatasaray’ın eline verdi. Bundan sonrası kolay olmalı, zira son iki haftada Sarı-Kırmızılılar ne yaparlarsa kendilerine yapacaklar.

YORUM YAZ